KBS ORKKA niže uspjehe

2 491

Dana 10.04.2021. godine, u sportskoj dvorani Skenderija u Gradačcu, održano je državno prvenstvo za seniore u karateu i parakarateu, na kojem je nastupilo 183 takmičara iz 50 karate klubova.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 5 takmičara, koji su ostvarili odličan rezultat, osvojivši dvije medalje, i to jednu srebrenu i titulu viceprvaka BiH, i jednu bronzanu medalju.

Srebrenu medalju i titulu viceprvaka BiH, osvojio je Čajić Hamza, u kategoriji seniori -84 KG. Bronzanu medalju, kao najveće iznenadjenje turnira, osvojio je mladi Bakir Omerović u kategoriji seniori -67 KG, kojemu je, kao jednom od najmladjih takmičara ovog prvenstva sa tek napunjenih 18 godina, ovo bilo prvo državno seniorsko prvenstvo, čime je nakon osvajanja medalja na državnim prvenstvima u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, nastavio kontinuitet osvajanja medalja na državnom prvenstvu i u seniorskoj konkurenciji.

Ovim rezultatima nastavljen je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata KBS ORKKA.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
šoba

Zanimljivo je to sto 2/3 Lukavcana i ne poznaje i ne zna nista o ovoj djeci. A oni su ustvari ono na sto treba da se ponosimo i o cemu treba da pricamo. Al neka mi znamo za nase politicare i o njima pricamo. Znate, nije sve ni do tih političara kad im raja daje vjetar u leđa a ove prave heroje ignorisemo. Sram nas bilo

Milenko Blagojevic

Lukavac je u vrijeme Monarhije bio GRAD koji je,izmedju ostaloga,razvijao mnoge sportove.
Haman se nešto od toga soja “virusa” i danas održalo…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x