fbpx

Adis Lović: “Razmišljam o povlačenju”

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Od jutros debelo razmišljam o povlačenju iz našeg fudbala i sporta uopšte. Ono što se jučer događalo na Jošiku nema veze sa sportom. Pa zbog kartona mi ćemo u narednom kolu protiv Jedinstva nastupiti s kadetskom momčadi, govori Adis Lović, predsjednik FK Radnički a prenosi SportSport.ba

U Radničkom ne žele govoriti da li je riječ o zakulisnim radnjama, ali napominju kako je njihov obraz čist.

Mi smo igrali od utakmice do utakmice. Uvijek sam hvalio suđenje, a bilo je utakmica na kojima se sudijama uistinu mora pružiti ruka. Međutim, od utakmice Branitelj – Vitez, koju sam gledao, počeo sam sumnjati u namjere pojedinih ljudi. Ova liga je užasno skupa, teška i ako se unaprijed treba znati putnik u viši rang neka nas prije prvenstva obavjeste da znamo. Takmičenje gubi smisao ako će se favorizovati neki klubovi ili ako će se igrati tri za tri, govori Lović.

Podsjetimo glavni arbitar Eldin Jakupović na meču Radnički – Vitez je dodijeli tri crvena kartona domaćima i to Redžiću, Jaranoviću i Halilagiću, te još šest žutih. Indikativno je što Jakupović dolazi iz Bihaća, a Radnički u narednom kolu odlazi u goste Jedinstvu.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

– Upravo pišemo dopis NS FBiH. Obavješteni smo u 10 sati da do 11 sati moramo dostaviti izvještaj. Žao mi je naših navijača, koji su cijelo prvenstvo fer i korektno navijali, koji nisu napravili ni najmanji incident. Oni jednostavno nisu mogli suzdržati svoje negodovanje nakon jučerašnje utakmice.

Uprkos otežavajućim okolnostima Lović navodi kako Radnički nije odustao od plasmana u Premijer ligu BiH.

Ima još da se igra. Mi idemo u Bihać, igrat ćemo sa podmlađenim sastavom, ali je to prilika za mlađe momke da se dokažu. Kasnije dolazimo Slobodi od koje smo, prema mom mišljenju, u ovom trenutku kvalitetniji. Vidjet ćemo. Ne treba gubiti nadu, kazao je na kraju razgovora predsjednik FK Radnički Adis Lović a piše SportSport.ba

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
12 komentara
Subscribe
Notify of
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hee moj radnički, pa ne mozes na silu dobit utakmicu…
treba malo vaspitat igrače

Ostani tu Loviću , zajedno smo jači ako ne ove idemo sledeće sezone u PL!!! Ovo su sve korumpirana đubrad !

adise ostani jer trebas radnickom, sto nas ne unisti to nas ojaca, mislim da je jucer prvi put citav grad bio uz radnicki, zapad i istok su se probudili nakon ovoga svega…idemo do premijer lige!!!

De Ramo živ bio reci ko si, da kad nisam sudiju, da tebe pljunem.

nepopustaj nisu ni oni svemoguci pravda je spora al uvijek dobro dode

ramo ne seri,nisi ni bio na utakmici,,,prvi puta sam otisao da gledam bas radnicki i vidio masakriranje koje je sudija licno napravio.pored rezultata 2:2,sudija je isao dalje da vitez dobije utakmicu.nisam pristrasan ekipa viteza dobra,ali kad te sudija masakrira kartonima onda je to nesto drugo.sva cetiri gola regularna,ali je najgore to sto je glavni sudac unistio dobru i kvalitetnu utakmicu.pozdrav navijacima radnickog…………..

vidi bleke hahahahahahah

Idemo na Tusanj i u Jedinstvo po 3 boda !

gazi rusi pravi nerede

sve pohvale siouxima na organizaciji i navijanju!!! ako sudjenje nije bilo na nivou,onda navijanje jeste definitivno…pohvale navijacima i simpatizerima radničkog koji su dosli iz ruralnih dijelova općine Lukavac i koji su da ne pretjeram popunili gotovo pola tribina gradskog stadiona.

Ovaj heroj metno znacku i vodi sudiju ko da je sudiji 8 godina. Prvo ste heroju trebali dati do znanja da se ne ponasa prikladno u masi ljudi pa onda sudije kazniti. Djeco sta mislite da ga malo muchimo…znamo te tata pretjeraches..

Predlazem da FK Radnicki napravi fuziju sa BSK Bokavici,da se SODJANIMA I SIOUXIMA zauvijek zabrani ulaz na staion jer su oni jedini koji zele dobro ovome klubu,predlazem da u klubu mogu igrati samo djeca lokalnih politicara,inspektora,sudija…ako nose arapska imena jos bolje..