fbpx

4. kolo Druge lige TK – grupa Zapad; “Svatovac” i dalje bez poraza

2 min. za čitanje

loptaU subotu je odigrano 4. kolo Druge lige TK – grupa Zapad. NK „Svatovac“ iz Poljica ostao neporažen na gostovanju odigravši 1:1 sa ekipom NK „Bistarac“ iz Bistarca. Utakmicu je pratilo stotinu, uglavnom gostujućih navijača, koji su i u ovoj utakmici dali veliku podršku svojoj ekipi.
Domaća ekipa došla je u vodstvo u 10. minuti preko Muminovića koji izvrsno izvodi slobodan udarac sa 18 metara i neodbranjivo šutira u lijevi ugao gola Beganovića. U prvom poluvremenu vrijedi još izdvojiti dobar pokušaj igrača gostujuće ekipe Kasumovića iz slobodnog udarca, ali njegov udarac odlazi pored gola domaćina.

U drugom poluvremenu prikazana je zanimljivija igra sa obje strane. U 81. minuti nakon sjajno ubačenog kornera Kasumovića, u skoku se najbolje snalazi Tufekčić i neodbranjivo pogađa za, kako će se kasnije ispostaviti, konačnih 1:1. Nakon primljenog gola domaća ekipa igra ofanzivnije i stvara pritisak na gostujuću odbranu. Najbolju priliku da domaćinu donese pobjedu imao je strijelac prvog gola na utakmici Muminović u 94. minuti kada snažno šutira sa 20 metara, ali lopta pogađa stativu.

Ekipa “Svatovca” zadržala je prvo mjesto na tabeli sa 10 bodova iz 4 utakmice. U narednom kolu Svatovac igra kod kuće a protivnik je “Lokomotiva” iz Miričine.

Rezultati odigranih utakmica 2. Lige TK – grupa Zapad
Bistarac 1-1 Svatovac Poljice
Ratiš Kruševica 1-1 Orahovica
Seona 1-1 Sloga Bikodže
Lokomotiva Miričina 8-0 Sladna

(nksvatovac.tk/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sada kad u nedjelju pobijedimo Lokomotivu, prvi smo 😀

Možete se igrat dok sloga iz Bikodža ne dođe po bodove u poljice

igrajte se vi rudar je favorit on jedini može pobjediti svatovac poljice bikodž su 00

Sutra je veliki derbi.Nadam se da ce pobijediti fudbal.

Vidjet cemo sutra sta ce biti, ali mislim da je pobjeda Svatovca sigurna, atmosfera ce biti paklena…