fbpx

21 medalja za lukavačke karatiste

2 min. za čitanje

U subotu 02.10.2010. godine, u sportskoj dvorani u Visokom, u organizaciji karate saveza Federacije BiH, održano 5. prvenstvo Federacije BiH za djecu i kadete i karate turnir za juniore i seniore. Na turniru je nastupilo 315 takmičara iz 31 kluba širom Federacije BiH.

Nakon uspjeha lukavačkih juniora i seniora na Federalnom prvenstvu za juniore i seniore održanom u mjesecu maju u Mostaru, gdje je osvojena 21 medalja, 6 zlatnih, 11 srebrenih i 4 bronzane medalje, i podmladak karate kluba Lukavac-Reweus je u Visokom postigao zapažene rezultate. Osvojili su ukupno 11 medalja, 1 zlatnu, 1 srebrenu i 9 bronzanih medalja.

Zlatnom medaljom se okitio Talović Aladin u kategoriji borbe mladji kadeti -55 kg

Srebrenu medalju je osvojio Muradbašić Haris, kate dječaci 6-7 godina

Bronzane medalje osvojili su:
Hrvić Emina borbe kadetkinje +55 kg, Ibrahimagić Armin borbe kadeti -63 kg, Čajić Hamza, kate dječaci 10-11 god., Bačić Damir borbe kadeti -55 kg i kate kadeti, Arapčić Lejla, kate juniorke i borbe juniorke +60 kg, te ekipa KK Lukavac-Reweus u kategoriji kate ekipno, mlađi kadeti u sastavu Tinjić Mahir, Hanić Tarik i Čajić Hamza, i ekipa u kategoriji borbe kadeti ekipno, u sastavu Ibrahimagić Armin, Mekić Benjamin i Bačić Damir.

U veoma teškoj konkurenciji u kategorijama od preko 30 takmičara zapaženo su prošli i: Hanić Tarik, Gutić Nejra, Kurtić Ervin, Kuduzović Edita, Bošnjak Anđela, Tinjić Mahir, Muftić Vanesa, Mekić Benjamin, Mahovkić Anis i Đurić Danijel, izgubivši u borbi za medalju.

Željko Zombra

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast iskrene cestitke …