fbpx

12. memorijalni turnir Elmir Elo Salihović

3 min. za čitanje

U petak i subotu, 24./25. septembra, OK “7 Lukavac” domaćin je 12. memorijalnog turnira “Elmir ELo Salihović”, koji je posvećen nekadašnjem igraču ovog kluba i reprezentativcu BiH.

Učešće će pored domaćina uzeti OK “Mursa” Osijek, OK “Kakanj” Kakanj i OK “Radnik” iz Bijeljine. Sve ekipe su garant da će se u Lukavcu gledati dobra odbojka, pa stoga i poziv da petak i subotu provedete u sportskoj dvorani GEŠC bodreći naše odbojkaše.

Prva polufinalna utakmica se igra u petak  u 18.30 sati. Druga utakmica je na rasporedu nakon svečanog otvaranja koje je predviđeno za 20.00 sati.

U subotu 25. septembra na programu je utakmica za 3. i 4. mjesto sa početkom u 12.00 sati, a finalni susret na rasporedu je u 14.00 sati. Zatvaranje turnira predviđeno je za 16.00 sati.

Elmir-Elo Salihovic (1979-1988)

Rođen je 18.03.1979.godine u Tuzli. Živio je u Lukavcu gdje je završio Osnovnu školu i upisao Gimnaziju.
Sportsku karijeru započinje 1993. godine u OK “Lukavac-Plin”. Prvi zvanični nastup imao je na kadetskom prvenstvu TPK u februaru 1995. godine.

Svojim odnosom prema igri i svojim znanjem izborio je mjesto u prvoj ekipi. Sa reprezentacijom TPK u decembru 1995. godine učestvuje na turniru u Sarajevu.

Na kadetskom prvenstvu BiH održanom u Zenici u maju 1996. godine proglašen je za najboljeg igrača.

Juniorsko državno prvenstvo u Kaknju propušta zbog povrede. Nakon oporavka i niza dobrih igara, slijedi poziv za kadetsku reprezentaciju BiH.

Sa kadetskom reprezentacijom odlazi u Grčku gdje u periodu od 3. do 10.januara 1997. godine učestvuje u kvalifikacijama za kadetsko prvenstvo Evrope.

Na juniorskom prvenstvu BiH održanom u Lukavcu u maju 1997. godine biva proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

Plasman u prvu ligu BiH izborio je sa ekipom “Lukavac-Plin” u kvalifikacijama u Zavidovićima.

Zbog dobrih igara u prvoj ligi uslijedio je poziv za juniorsku reprezentaciju BiH gdje je određen za kapitena.

Nažalost, iznenadna smrt 9. aprila 1998. godine otrgla je Elu iz naše sredine i spriječila da na sportskom polju iskaze svoj talenat.

Od tada se svake godine održava turnir i ostaje kao uspomena i sjećanje na prerano prekinuti život i sportsku karijeru Elmira Salihovića – Ele.

U znak poštovanja i sjećanja na lik i djelo Elmira Salihovića na čijem je dresu uvijek bio istaknut broj 7, lukavački odbojkaški klub mijenja ime u “7 Lukavac”.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Otiso si Elo ostala je tuga uvijek ce te voljeti SIOUX sa juga 🙁

ja još ne vjerujem da se ovo u GEŠC-u igra…..

Neka pobjedi bolji,veliki pozdrav za odbojkase i upravu OK 7 Lukavca,
SAMO TEBE VOLIMO 7 SEDMICOOO SEDMICOOO.