Spasimo sliv rijeke Spreče

0 897

Centar za razvoj i podršku, u okviru pokrenute Inicijative za sliv rijeke Spreče organizuje prvo, svečano okupljanje svih zainteresovanih strana sa područja sliva rijeke Spreče, predstavnika svih opština/općina sliva, nadležnih ministarstava Federacije, Republike Srpske, Tuzlanskog kantona, zatim privrednog sektora i nevladinih organizacija.

Spreča, FOTO: SodaLIVE.ba

Skup će biti održan 20. 10. 2010. sa početkom u 11:00 sati u konferencijskoj sali Dramar centra Tuzla-I sprat (naselje Slavinovići, ulica Luke bb), a započeti će petominutnim filmom o zagađenju sliva Spreče.

Cilj ovog skupa je pokrenuti sljedeću fazu zajedničkog rada na definisanju stavova i prijedloga mjera za poboljšanje stanja voda sliva rijeke Spreče, koje bi trebale biti uvrštene u Plan upravljanja slivom rijeke Save.

Da podsjetimo, Inicijativa za sliv rijeke Spreče i koalicija formirana od 30 nevladinih organizacija okuplja sve zainteresovane strane sa područja ovog sliva, ima za cilj da konstruktivnim dijalogom definiše stavove i prijedloge mjera za poboljšanje stanja voda sliva rijeke Spreče. Cilj Inicijative je da sve stavove i prijedloge donesene tokom rada uvrsti u dokument koji će služiti kao jedna od polaznih tačaka za izradu pomenutog Plana.

Ovaj projekat finansira Evropska unija kroz program Evropski instrument za demokratiju u ljudska prava (EIDHR).

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x