Servisne informacije za dan 16.08.2013.

4 501

Vodosnabdijevanje uredno, obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, kombinovana cisterna crpanje u ulici Redžepa ef. Muminhodžića br.16.

IMG_0138Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ali se kao takva može koristiti za higijensko-sanitarne potrebe.

Danas košenje trave u ulicama Prijeka, Armije BiH, Titova i Redžep ef. Muminovića, jutros rano izvršeno zalivanje cvijeća, redovno pražnjenje korpica od smeća i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu bez poteškoća.

Važno upozorenje: Poštovani građani Općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega Vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.

Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama pojedinih ulaza – zgrada. Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
5mz

Obavjestenje na mjestu.pitka voda nije pitka.
Al hajdi dodjite u Dobosnicu ko misli da je u Lukavcu lose sa vodom.
Imamo vode 2-3 sata u 48 sati,a zbog navodnog poboljsanja vodosnabdijevanja podigli cijenu od 2008 sa 0,5 km po m3 na 1 km po m3 a situacija tripu gora.
Rukovodstvo MZ sredstva iz prihoda od vode koristi za druge svrhe a najmanje u razvoj vodosnabdijevanja.
Al dzabe je to pricat ove godine pa nije izborna da se cisti bunar i pisu predizborni plakati i obecanja(ludom radovanja)
A kad cirkus prodje i narod nikako pameti da dodje.

Dzeko

Nemojte zagrijani vode

Šike

Molim nadležne iz “JP Rad Lukavac” da radnicima koji rade na odvozu smeća skrenu pažnju da prilikom odvoza smeća dobro očiste smeće oko kontejnera jer užasno smrdi, i malo dalje od njih, jer smatramo da se čistoća održaje na svim prostorima Općine Lukavac i grada, a ne samo vizuelno očistiti uz kontejner i odvući smeće ,a ostalo smeće neka stoji. Mislim da nam trema malo kontrole svima za ono što radimo i zašto smo plaćeni.

Stari stanar Lukavca

Dzeko

Ja mislim da bi trabali poceti sa uklanjanjem izniklih nepoznatih sorti drveca iz kanalizacionih sahtova. I sterilizaciju pasa lutalica metodom komparacije.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x