Semafori na raskrsnici u Modracu trebali bi biti postavljeni do septembra

5 656

semaforU oblasti putne infrastrukture za ovu godinu na području općine Lukavac izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 3.miliona KM.U prošloj godni urađen je 31 kilometar lokalnog puta i gradskih ulica za što je utrošeno 4.miliona KM.

U ovoj godini u svim mjesnim zajednicama na području općine Lukavac planirana rekonstrukcija putne mreže bi trebala biti i realizovana, potvrdio je Jakub Pištoljević, referent za puteve u općini Lukavac.

U velikoj mjeri završeni su i planirani radovi na uređenju putne mreže gradskih ulica. Zbog sve veće izgradnje stambenih objekata u Lukavcu problem kako ističu iz Službe za urbanizam predstavljaju parking mjesta zboga čega na pojedinim lokacijama proširuju ulice kako bi mjesta za ovu namjenu.

Ova Služba bila je nadležna i za rješavanje imovinskih odnosa i izmještanje postojećih instalacija na raskrsnici u Modracu odnosu ulazu u Lukavac.Na ovoj raskrsnici po prvi put uskoro bi trebala biti postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija. Uporedo sa asfaltiranjem puteva u ovoj općini radi se i na postavljanju rasvjete.

Obzirom na velike gužve u saobraćaju, kako bi se rasteretile pojedine raskrsnice u Lukavcu kako ističu nadležni u narednom periodu radit će se i na uvođenju kružnog toka.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Eldin

Dobro je da jednom postave semafore, vec se prilicno oteglo uredjenje raskrsnice

aziz

uredu treba regulisati i tu raskrsnicu a da se vratimo na postojece semafore kod opstine nacin na koji isti regulisu saobracaj naime nimalo nisu prilagodjeni toj raskrsnici malo se zadrzite i pratite njihov rad pacete vidjeti greske koje su napravljene u programiranju nacina na koji isti regulisu saobracaj neko ko je odgovoran za to ili nezna ili je bilo bitno da se dignu pare a ostalo nema veze pa zivjeli i cuvajte se a semafori neka migaju sebi ili nekom drugom

Eldin

Slazem se za semafore kod opstine, nisu uopste ustimani dobro. I kad se upali zeleno mora se dobro gledati

ljubo trovac

evo vam teme za prebacivanje lopte!
i sta ono kazete, ko je odgovoran za semafore na modrackoj raskrsnici?

Lukas Aca

Ljubo, malo bolje citaj. Nemoj u tekstu pronalazit samo ono sto tebi odgovara. Lijepo pise: Ova Služba bila je nadležna i za rješavanje imovinskih odnosa i izmještanje postojećih instalacija na raskrsnici u Modracu odnosu ulazu u Lukavac.
Pise: izmjestanje postojecih instalacija, a za postavljanje novih nadlezna je Direkcija cesta TK.
To sto autor teksta nije bolje pojasnio temu govori o njegovoj upucenosti u problem i sposobnosti da radi posao za koji ocito nije.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x