Sastanak predstavnika OCD ˝Jezero Modrac˝ sa premijerom TK

1 2.828

Predstavnici mreže organizacija civilnog društva (OCD) “Jezero Modrac” su 14.4.2014. na sastanku sa premijerom TK i ministrom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK govorili o dosadašnjim aktivnostima OCD, problemima na jezeru Modrac i mogućnostima zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja osnove za održivu zaštitu jezera Modrac.

“Zaštita jezera Modrac je strateški cilj za dalji razvoj kantona i zato je neophodno prioritetno raditi na smanjenju njenog zagađenja”, rekao je premijer Umihanić. Naglasio jeda podržavaaktivnosti OCD i istakao da posebno cijeni konkretne korake koji će dovesti do poboljšanja kvaliteta vode u slivu i jezeru Modrac.

Dogovoreno je da će Vlada TK u saradnji sa resornim ministarstvima pokrenuti aktivnosti na izradi izmjena i dopuna Zakona o zaštiti akumulacije Modrac, kako bi bila omogućena njegova dosljednja implementacija i da će raditi na iznalaženju rješenja za zaustavljanje zagađenja sliva ijezera Modrac od strane rudnika.

Predstavnici mreže OCD “Jezero Modrac” će pratiti nastavak započetih dijaloga, aktivno će učestvovati u izradi izmjena i dopuna Zakona, pratiti će kvalitet vode uslivu i o tome informirati javnost.

Mreža OCD “Jezero Modrac”

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aladin

Sve sama šuplja. Koja glupust da kao prestane zagađivanje od strane rudnika Banovići!!! To je očigledno i vrlo jednostavno riješiti, udari se kazna od više miliona kazne za zagađivanje, pa onda rudnik neka bira šta će, ili plaćati takvu kaznu ili napraviti filter stanice kao inače svugdje u normalnom svijetu!!!!!!!!!!!!!!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x