Saopštenje za javnost: Četrnaest članova je jednoglasno donijelo Odluku da se iz stranke izbace četiri člana

11 1.074

Povodom odluke da iz SDA OO Lukavac budu izbačena četiri dugogodišnja člana, na adresu SodaLIVE.ba portala stiglo je saopštenje za javnost koje objavljujemo u nastavku bez izmjena.

sda artcDana 13. i 14. 11.2013. godine održana je sjednica Izvršnog odbora SDA Lukavac, a na pismeni zahtjev predsjednika 22. Mjesna ogranka od 24 konstituisana da se razmotri nestatutaran rad četvorice članova SDA Lukavac, te da se isključe iz Stranke.

Nakon burne rasprave, a izazvane od strane ove četvorice članova SDA. 13. 11.2013. godine sjednica Izvršnog odbora je prekinuta, a nastavak zakazan 14.11.2013. godine u 10.00 sahati.

Sjednici je prisustvovalo 14 od 17 članova Izvršnog odbora SDA Lukavac.

Svih četrnaest članova je jednoglasno donijelo Odluku da se u paketu iz Stranke isključe:

  • Muhamed Murselović, član Izvršnog odbora SDA Lukavac i poslanik u Kantonalnoj Skupštini,
  • Midhat Čeperković, član Izvršnog odbora SDA Lukavac i predsjednik Mjesne zajednice Poljice Gornje,
  • Mensudin Imamović, predsjednik Mjesnog ogranka Turija i predsjednik Mjesne zajednice Turija,
  • Sulejman Brkić, bivši povjerenik Mjesnog ogranka Poljice Gornje i donedavno direktor Kantonalne direkcije cesta.

Svi isključeni iz Stranke demokratske akcije imaju statutarno pravo žalbe Sudu časti SDA BiH.

Služba za informisanje SDA Lukavac

PROČITATI: Sukob u SDA u Lukavcu: Psovke, pa isključenje iz stranke za Murselovića, Brkića, Imamovića i Čeperkovića

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Opasan za okolinu

Baš me zanima u koju će stranku sada ovaj Brkić .Godinama bio u SDP-eu , pa zbog interesa ( direkcija cesta TK )prešao u SDA . Sad kad je popušio u direkciji cesta , izgleda opasan po okolinu – ujeda i po Federalnoj TV nekakvim trećerazrednim saopštenjima , a evo i po Opštinskoj SDA .

Filadendron

Bokavljan i Devetacanin prave svoj privatni OO, a izbacili su dvojicu odbornika iz MZ koja su im najvise glasova donijeli….. Ma bravo majstori, nadam se da Poljicani vide u kom grmu lezi zec pa vi opet glasajte za njih!!!!!!!

aaa

nisu ih dzaba izbacili FILADENDRON ovaj murselovic jos na izborima za nacelnika preso u stranku za ZA BIH a i oa trojica su isto tako nesto zabrljali davno su ih trebali izbacit

Risto

Nema ba “hraljo” neda prikučit ni blizu sebe. Kad je ga onomade drug Alija “okido” s mjesta guvernerskoga i doveo namjesnika “Mujku”-žmirlju, da naplati glavarinu, to mu je nauk za sva vremena bilo.(“nedaj brale nikom blizu sebe”)Izdao rođenog oca i ideološkog babu (“dedu”)pa krči oko sebe sve one koji misle suprotno njemu. Nafilovo rođa i poslušnika od preduzeća do organa uprave, pa misli da je sa a.s.Muhammedom sklopio samoupravni sporazum da čereči i marifetluči kako on hoće i dokle hoće. Al’ ima i tome kraja. Biće on hećim onaj patronažni u Sižiju ili Panjiku, kad akobogda dođe vakat tomu. A podrepaši i skutonoše mu i oni će dobit svoj saganak. A svej to tako jadno…iz onake porodice “arpadovića” (koljenovića, jednih pojednih) da stane na put oholosti. A za “oholost” postoje paklena (đehennemska)vrata, i njihov je prag najizlizaniji. Vrati se brate naš na pravi put, na put nuura i dinna!!!

MisterX

Treba rasformirati kompletnu OO SDA Lukavac i krenuti sve iznova sa novim energicnim i postenim ljudima. Dosta su Devetacani, Tabacani i Bokavljani vladali ovom strankom kao i cijelom opcinom Lukavac!!

KUNG FU CE

Uh ,nek ste nam saopštili,sad mi je lakše

Bh Fanatikos

ma ne treba ni glasat vise kad se mogu mijenjat kako hoce bolje nek sami sebe izaberu mozda nam bude bolje

patriota

Ko primi Čuperkovića u svoju stranku osudio je sebe na propast, isti je mislio da je Sadam H. i zadnje godine produženog mandata tako se bahato, arogantno i cinično ponašao da u Poljicu ne postoji osoba koja bi mu više dala glas ni za živu glavu. Prije svega Poljice kao najveću MZ Općine Lukavac i šire treba da vodi pismen čovjek koji zna sastaviti rečenicu, koji je dobar menadžer, koji je moralan i podržava mlade i starije a ne osoba koja bilo kakav napredak osporava i gleda samo lične interese.

kekec

Komentar skriven od strane SodaLIVE.ba posjetitelja. Ja želim pročitati ovaj komentar.

nisu ih dzaba izbacili FILADENDRON ovaj murselovic jos na izborima za nacelnika preso u stranku za ZA BIH a i oa trojica su isto tako nesto zabrljali davno su ih trebali izbacit

Ne baš voljen komentar. Sviđa ili ne sviđa? Thumb up 12 Thumb down 14………………………………………………………………………………..NEZNAM ZASTO ADMINISTRATOR KRIJE OVAJ KOMENTAR KADA JE TACNO….

** Gdje piše da ADMINISTRATOR krije komentar? Lijepo piše: Komentar skriven od strane SodaLIVE.ba posjetitelja. Administrator

edo

svi navedeni su samo pijuni, lik iz sjene samo povlaci poteze, izbori se bliza, a on bi opet u federalni parlament

Narod ne zna

Neka su njega izbacili , svanulo je i Turiji i Lukavcu..

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x