Sa 28. sjednice OV Lukavac

2 911

Tačka dnevnog reda sa sjednice OV Lukavac, koja se odnosila na Informaciju o obuhvatu korisnika usluga odvoza smeća po mjesnim zajednicama, izazvala je najveću pažnju vijećnika.

Zgrada Općine Lukavac

Nakon diskusije o ovoj problematici u kojoj su učestvovali dr Jerko Tunjić, dr Dževdet Osmanbegović, Hajrudin Spahić, Elvis Garagić, Suljić Mehmed, Izet Beganović i Begić Tahir, kao i pomoćnik načelnika za inspekcijske poslove Esad Suljić, Informaciju je podržalo 27 vijećnika, dok je 1 bio protiv.

Usvojen je zaključak da će u realizaciju predloženih prijedloga i mjera vijećnika, biti uključena i nadležna služba, te da se uspostavi sistem naplate za usluge odvoza smeća, koji će se razlikovati od dosadašnjeg, u vezi količine i vrste otpadnih materija. Jednoglasno je prihvaćena Informacija o upisu u Registar gazdinstava i registar klijenata, a nakon što je općinski pravobranilac Jasminka Smajlović upoznala prisutne sa ponudom Soda Sonayi A.S. za kupovinu udjela i zemljišta Fabrike sode Lukavac u stečaju, OV nije prihvatilo navedenu ponudu. S tim u vezi, OV je ovlastilo općinskog pravobranioca da stav OV po ovom pitanju iznese u toku stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.Kao posljednju tačku dnevnog reda jučerašnje sjednice, vijećnici su razmatrali nacrt Ugovora o prodaji stare škole u Lukavcu i istu su jednoglasno prihvatili uz davanje saglasnosti općinskom načelniku za prodaju navedene škole. Načelnik je od strane OV ovlašćen da potpiše Ugovor o prodaji predmetne nekretnine.

Na sjednici je razmatran i Program rada OV za 2011.g.kojim su okvirno utvđene aktivnosti i zadaci koje će predstavničko tijelo građana Općine Lukavac, realizirati u narednoj godini, pored materijala sa viših nivoa vlasti i inicijativa koje su zajedničke za građane Općine Lukavac. Program rada će se realizirati na redovnim, tematskim, po ukazanoj potrebi i vanrednim sjednica, kao i svečanim sjednicama u povodu obilježavanja istorijski značajnih datuma.

Vijećnik Edhem Muftić je kazao, kako Program rada OV za 2011. g.predstavlja korak naprijed u odnosu na prošlogodišnji, osvrnuvši se na neka pitanja i materijale koji su vezani za informacije o dosad realiziranim zaključcima OV. Vijećnici su jednoglasno usvojili ovu tačku dnevnog reda, nakon što su o njoj stavove, ali i prijedloge iznijeli pomoćnik načelnika za komunalno-stambene poslove, boračko invalidsku zaštitu i raseljena lica Edin Hamzić, Hajrudin Spahić, Predsjednik Kluba SDA, kao i Izet Beganović, Predsjednik Kluba SDP-a.

Jednoglasno je usvojena Odluka o obavljanju volonterskog rada nezaposlenih lica visoke stručne spreme. Jednoglasno je usvojen i Program održavanja čistoće i javnih površina za 2011.g. koji je sačinjen nakon usaglašavanja cijena predloženih od JP“Rad“ Lukavac i nadležne općinske službe. Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici jednoglasno podržali Program rada JU Centar za socijalni rad Lukavac za 2011.g.uz zaključak da ova ustanova. u cilju sastavljanja socijalne karte učenika i na osnovu toga obezbjeđenja njihovog besplatnog prevoza, dostavi finansijski plan troškova za realizaciju ovog zaključka sa jedne od prethodnih sjednica OV Lukavac.

U posljednjoj tačci dnevnog reda jučerašnje sjednice, postavljeno je nekoliko vijećnićkih pitanja i upućeno inicijativa, a na samom kraju sjednice upućene su čestitke svim građanima povodom predstojećih novogodišnjih praznika, kao i čestitke vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti povodom Božića.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nermin

U raspravi niti jedan ucesnik iz Lukavac Mjesta,lopovi dobro im ako sute!

bolt

Daj ba Nermin o cemu ce bogati raspravljati vijecnici iz MZ Lukavac Mjesto…nesmiju oni zucnut ni o cemu…maskote…
nek su oni postavili par stubova u barutnoj ulici a nekad ce mozda i upalit sijalice na tim stubovima( kad se nacelnik smiluje u stvari nasoj djeci kad se smiluje)…zamazali su narodu ko i uvijek oci postavili stubove a rasvjeta ce nekad doc na red…ko i trotoari a mozda i nikad…kakvi ba nermine vijecnici…oni su u vijecu samo radi sebe…a i neka tako nam i treba…mi smo ih birali..eto nam sad nasi vijecnici…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x