Rasprava o nacrtu budžeta za 2011. godinu

2 697

Na osnovu Zaključka Općinskog vijeća Lukavac, broj: 01-02-1453-2/10 od 15.10.2009. godine, Načelnik općine Lukavac upućuje:

Na istoj sjedinici Općinsko vijeće je zaključilo da se provede Javna rasprava po naprijed navedenom Nacrtu.

Javnu raspravu provest će Služba za budžet i finansije općine Lukavac zajedno sa Timom za provođenje Javne rasprave, kojeg će rješenjem formirati Općinski načelnik, a aktivnosti će započeti odmah nakon objavljivanja ovog Javnog poziva, kao i prema rasporedu i terminima održavanja Javne rasprave po mjesnim zajednicama, kako slijedi:

1. Za područje Mjesnih zajednica Gnojnica, Dobošnica Gornja, Dobošnica Donja, Berkovica, Kruševica Javna rasprava će se održati dana 15.11.2010. godine (ponedeljak) u 17.00 sati, u prostorijama Doma kulture u Dobošnici Donjoj.

2. Za područje Mjesnih zajednica Devetak, Puračić, Tabaci, Prokosovići i Bikodže, Javna rasprava će se održati dana 18.11.2010. godine (četvrtak) u 17.00 sati, u prostorijama Doma kulture u Puračiću.

3. Za područje Mjesnih zajednica Turija, Orahovica, Babice i Jaruške, Javna rasprava će se održati dana 19.11.2010. godine (petak) u 17.00 sati, u prostorijama Doma kulture u Turiji.

4. Za područje Mjesnih zajednica Poljice Donje i Poljice Gornje,  Javna rasprava će se održati dana 22.11.2010. godine (ponedeljak) u 17.00 sati, u prostorijama Doma kulture u Poljicu Gornjem.

5. Za područje Mjesnih zajednic Sižje, Krtova I, Krtova II, Tumare, Brijesnica Donja, Brijesnica Gornja, Milino Selo, Stupari i Panjik, Javna rasprava održat će se dana 23.11.2010. godine (utorak) u 16.00 sati u prostorijama MZ Stupari.

6. Za područje Mjesnih zajednica Lukavac Grad, Lukavac Mjesto, Huskići, Hrvati, Šikulje-Prline, Bistarac Donji, Bistarac Gornji, Modrac i Bokavići i jedno CENTRALNA JAVNA RASPRAVA ZA OPĆINU LUKAVAC će se održati dana 24.11.2010. godine (srijeda) u 17.00 sati, u prostorijama Doma kulture Lukavac.

Pored navedenih aktivnosti Služba za budžet i finansije općine Lukavac, zajedno sa Timom za provođenje Javne rasprave održat će veći broj zajedničkih sastanaka na temu “Nacrt budžeta Općine Lukavac za 2011. godinu” sa ostalim Službama za upravu unutar jedinstvenog organa državne službe općine Lukavac, Javnim ustanovama i preduzećima, boračkim organizacijama i udruženjima, nevladinim organizacijama i udruženjima, sportskim organizacijama i udruženjima i ostalim subjektima koji imaju želju i potrebu da učestvuju u izradi ovog dokumenta.

Svi zainteresovani učesnici Javne rasprave, projekciju Nacrta Budžeta općine Lukavac za 2010. godinu mogu dobiti u Službi za budžet i finansije općine Lukavac, ili preuzeti sa web stranice općine Lukavac (www.lukavac.ba).

Učesnici u Javnoj raspravi svoje primjedbe, prijedloge i sugestije mogu pismeno dostaviti u Službu za budžet i finansije općine Lukavac, najkasnije do 24.11.2010.godine, a radi blagovremene izrade Prijedloga Budžeta Općine Lukavac za 2011.godinu.

Takođe je svim zainteresovanima omogućeno da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije lično ili u pisanoj formi prezentiraju Načelniku općine Lukavac u periodu od 08.11. do 12.11.2010. godine u Kabinetu općinskog Načelnika (sedmica rezervisana isključivo za razgovore o Nacrtu Budžeta za 2011. godinu).

Za dodatne informacije i apliciranje za budžetskim sredstvima dostupan je dežurni telefon/fax 035/553-501, lokal 118 i e-mail adrese advija.imamovic@lukavac.ba i administrator@lukavac.ba

OPĆINSKI NAČELNIK

Dževad Mujkić, dipl.pravnik, s.r.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
longinus

Bilo bi dobro kad bi javnosti bila predocena analiza koliko ustvari ove rasprave imaju efekta na nacrt Budzeta, to jest u kojem postotku se nacrt Budzeta izmjeni u skladu sa prijedlozima sa javnih rasprava!

Daj uho svakome, malo kome glas

Nek’ si im rek'o longinus!!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x