Radnici “Lukavactransa” deblokirali autobusku stanicu

1 971

Autobuska stanica LukavacNakon deset dana protesta, radnici “Lukavactransa” izvršili su danas oko 11 sati deblokadu autobuske stanice u Lukavcu. Podsjećamo, odlaskom firme “Lukavactrans” pod stečaj, oko 100 radnika ostalo je bez posla. Nazadovoljni položajem u kojem se nalaze, radnici  su tražili smjenu stečajnog upravnika kojega smatraju najvećim krivcem za nastalu situaciju u preduzeću. Svoje nezadovoljstvo u proteklih 10 dana radnici su iskazivali protestima pred zgradom Vlade TK te blokiranjem autobuske stanice u Lukavcu.
Više o razlozima blokade i protesta rekao nam je Mustafa Šabić, Predsjedavajući odbora povjerilaca Lukavactransa:

“Katastrofalna situacija u preduzeću kulminirala je prije nekih pet mjeseci dolaskom Mirze Mulahalilovića na mjesto stečajnog upravnika Lukavactransa. Od 5. mjeseca ove godine Mulahalilović je uspio napraviti gubitak od 250.000 KM a uz sve to radnicima nisu isplaćene plate u iznosu od 100.000 KM. Nakon što smo se uvjerili da taj čovjek ne radi apsolutno ništa što je u interesu preduzeća i radnika, tražli smo njegovu smjenu.
Međutim, tada dolazi do iznenadne smjene stečajnog sudije Milana Godžirova a na njegovo mjesto postavljen je Igor Iveljić te je postupak smjene stečajnog upravnika Lukavactransa vraćen na sami početak.
Mulahalilović je i dalje radio na uništavanju firme a radnicima nije želio osigurati ni minimalna primanja kao ni ovjeru zdravstvenih knjižica.
Mi smo tada povukli zadnji potez koji nam je preostao i blokirali smo autobusku stanicu u Lukavcu.

Danas smo dobili uvjerenja da je Mirza Mulahalilović konačno smijenjen i da ćemo dobiti jednokratnu novčanu pomoć od Vlade TK i Općine Lukavac te smo izvršili deblokadu autobuske stanice u Lukavcu.

Ovom prilikom upućujemo izvinjenje svim građanima općine Lukavac koji su, vjerujemo, imali određenih problema zbog blokade autobuske stanice” – rekao je Šabić za SodaLIVE.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Elvir Blekovic

To je se davno očekivalo ! Vozači Lukavactransa su sami sebe potkradali ! Kada ulazis u autobus daju ti kartu a kada izlaziš moraš im je vratiti! Nije ni čudo šta se desilo !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x