Projekat Roma Action će se sprovoditi i na području naše općine

6 355

Općina Lukavac i Humanitarna međunarodna organizacija Hilfswerk Internacional iz Austrije potpisali su ugovor o realizaciji projekta Roma Action –podrška socio-ekonomskom uključenju romske populacije u BiH putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem lokalnih vlasti.

svatovac_rnaselje

Vrijednosta projekta Roma Action je 450.000 KM, a isti će se sprovoditi u Romskom naselju Svatovac. Ugovorom je definisano da će korisnici Projekta biti Romske porodice koje nemaju riješeno stambeno pitanje odnosno oni koji žive u neuslovnim stambenim jedinicama. Kriterije korisnika definisat će Komisija za izbor korisnika u Općini Lukavac čiji će članovi biti predstavnici učesnika u projektu na lokalnom nivou.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
dine

kao svugdje u normalnom svijetu ako zele zivjeti svojim nacinom zivota onda samo rezervati i ograniceno kretanje k’o indijancima…mirna bosna… kako im je dosao ovaj pjevac i ostali krimosi protjerani iz EU i susjedne Hrvatske a i naselise se iz srbije ima ih ko g….a ovi nasi majmuni im daju dokumenta i postadose BH drzavljani da bi jos lakse sa nasim pasosima hodali po EU i predstavljali nas bosance e jesmo se usrecili… a ove kojekakve organizacije radije ce potrositi nekoliko miliona pisljivih KM i napraviti sabirni centar u BiH nego ih pustiti da se smucaju po civilizaciji… gospodo iz Hilfswerk Internacional iz Austrije pa dajte onda nama pravite naselja po austriji da se mi iselimo…

elvis

trebalo bi 45000000000000000000 da bi se rijesilo stanbeno pitanje svih tih gore navedenih …….

drmo-zuk

Jakako…

amir

treba pitati midhata ceperkovica kome ce se kuce pravit

jakako

bit ce bit nesto

Simo

pravite pravite da znam gdje cu za godinu otic uzet crijep i blok hahhahhahah

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x