Program prevencije bolesti ovisnosti učenika osnovnih i srednjih škola

0 910

Danas je u osnovnoj školi „Lukavac grad“ održan drugi radni sastanka grupe zadužene za realizaciju projekta „Program prevencije bolesti ovisnosti učenika osnovnih i srednjih škola Općine Lukavac“ sa pedagozima škola.

Za ovaj projekat, čiji je nosilac JU “Centar za socijalni rad“ Lukavac i kojim će biti obuhvaćene sve osnovne i srednje škole sa područja općine, sredstva su obezbijeđena od strane Ministarstva za rad i socijalnu politiku TK. Na današnjem sastanku je dogovoreno da će se anketiranje učenika sedmih i osmih razreda osnovne i svih razreda srednje škole obaviti 23. novembra 2010. godine, nakon čega će se obrađeni podaci dostaviti u JU“Centar za socijalni rad“.

Anketa, koja će biti anonimna, trebala bi dati podatke koji se tiču ovisnosti o psihoaktivnim supstancama i drugim opijamtima u osnovnim i srednjim školama lukavačke općine. Rrezultati ankete, zajedno sa prijedlogom mjera za njeno rješavanje, bit će prezentirani OV Lukavac, koje je na jednoj od svojih prethodnih sjednica usvojilo zaključke koji se odnose na ovu problematiku.

(Sodalive.ba/lukavac.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x