Proglašavanje značajnih manifestacija

3 560

opstinaUskoro će se na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Općinskog vijeća Lukavac, naći prijedlog Odluke o značajnim manifestacijama i načinu proglašavanja i finansiranja istih koje su od općeg interesa za Općinu Lukavac.

Služba za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti priprema materijal, za javnu raspravu koja se ima provesti u mjesnim zajednicama, udruženjima građana, javnim ustanovama, te nakon sumiranja rezultata iste, uslijedit će ista procedura. Navedena Odluka, koja će se primjenjivati u 2010. godini, precizirat će i način kandidovanja, kriterije selektiranja i sticanja statusa manifestacija od općeg interesa, finansiranja manifestacija na području općine Lukavac kao i način obilježavanja pojedinih manifestacija, čime će se postići transparentnost u izvještavanju i utrošku budžetskih sredstava, ali i konačno ustanoviti godišnji kalendar obilježavanja značajnih datuma, ličnosti i manifestacija od općeg interesa. Tako će biti definisane značajne manifestacije kao što su: međunarodni i državni praznici, općinski praznici, dani općine, memorijalne manifestacije, manifestacije od općeg interesa, kao i ostale neplanirane manifestacije i jubileji. Nakon što dobiju navedeni materijal od nadležne službe, vijeća mjesnih zajednica, udruženja građana i javne ustanove će se svojim primjedbama, prijedlozima i sugestijama imati priliku uključiti u javnu raspravu u septembru mjesecu.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lovokradica

“čime će se postići transparentnost u izvještavanju i utrošku budžetskih sredstava”
kako bi bilo da su transparentni o utrosku budzetskih sredstava na sve na sto trose?

fanatik

nadam se da ce se u tim znacajnijim stvarima naci i sjecanja na sehide i poginule borce grada Lukavca..da li mi moze neko barem pokusati objasniti zasto jos nemamo spomenik u cast najboljim sinovima grada Lukavca?….nije li to sramota sviju nas a posebno politicara koji nas vode sve ove godine nakon rata?…mislim da bi to trebao da bude jedan od prioriteta jer su bas ti (poginuli borci) najzasluzniji za opstanak Lukavca i BIH.nadam se da tako misle i ostali pravi Lukavcani koji su bili u Lukavcu tokom rata..ili su nam nedaj boze bitniji “heroji”sa zapada.neuzubillahi

punk

I Support & Respect your point of view.
Zaista krajnje je vrijeme da se napokon izgradi i to spomen obilježje u gradu, svako selo ga već ima a ovoliki grad još uvijek ne. Postoji doduše “mrtav projekat” na papiru koji su (mislim) platili Maji Hrvanović koja je zaista izradila kvalitetno idejno rješenje ovog spomenika, ali nažalost radovi na njegovoj implemetaciji tj. gradnji nisu ni krenuli….zašto mnogi se Lukavčani pitaju pa i ja između ostalog. Vrijeme je da se krene.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x