Predavanja za učenike na lokacijama Delalića bunara i izletišta Ljuštak

0 1.002

Kulturno umjetničko društvo Puračić je u povodu kalendarskog početka proljeća i obilježavanja Dana šuma i Dana voda upriličilo je dvije ekološke aktivnosti.

U petak 21.marta na Dan proljeća realizovao je terensku edukaciju učenika OŠ Puračić na temu: Zaštita raznolikosti ekosistema. Predavanja su održana na lokacijama Delalića bunara i izletišta Ljuštak u Puračiću, a istima je prisustvovalo 55 učenika OŠ Puračić.

U subotu 22.marta realizovana je akcija uređenja izletišta na Ljuštaku. Uobčajeno odziv na akcije je odličan, kao i raspoloženje učesnika. Radi se o završnim akcijama uređenja izletišta na Ljuštaku koje već dobija željeni izgled. Treba napomenuti da je ovo 55-ta radna akcija KUD-a Puračić u prethodnih 11 mjeseci otkako realizuju projekat pod nazivom „Probudi se priroda ne prašta”, a brojka angažovanih volontera u dosadašnjim akcijama se blizu 900 učesnika akcija.

Aktivnosti su realizovane u okviru projekta: „Probudi se – priroda ne prašta“ koji se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, za sve projekte u Bosni i Hercegovini, a projekte koji se realizuju na području općine Lukavac sufinasira Općina Lukavac.

Iz KUD-a Puračić najavljuju nove akcije kako bi završili sve planirane aktivnosti na uređenju izletišta.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x