Rekonstrukcija i sanacija vodovoda u Donjem Poljicu

0 803

Nakon što je „TEHNOINŽENJERING“ d.o.o. Tuzla, ponudila najbolje uslove u postupku provedenog javnog tendera, Općina Lukavac je 07.01.2011.g.potpisala Ugovor, za nabavku materijala i opreme vodovoda u naselju Poljice Donje – Dublje.

Projekat će biti realiziran zahvaljujući sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u skladu sa Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede za 2010.g. i obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju i sanaciju već postojećeg vodovoda na ovom lokalitetu. Time će se riješiti, prema procjenama stručnjaka iz JP “Spreča“ iz Tuzle, koji su izradili kompletnu projektnu dokumentaciju, problem vodosnabdijevanja stanovništva Dublja u narednih 25 godina.

Postojeći mjesni vodovod izgrađen septembra 1976. godine, ne može, zbog dotrajalosti i stalnih gubitaka u vodovodnom sistemu, osigurati dovoljnu količinu vode potrošačima. Ovo je prva faza projekta za koju je izdvojeno 54.932,16 KM, dok će se drugoj fazi koja obuhvata izvedbene radove, pristupiti nakon što se za to obezbijede neophodna sredstva.

(SodaLive.ba/Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x