Potpisan ugovor izmedju Tehnološkog fakulteta i Fabrike cementa Lukavac

2 1.509

Pet studenata Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli će nakon današnjeg potpisanog ugovora o saradnji imati priliku obaviti praksu u Fabrici cementa Lukavac.

Fabrika cementa Lukavac

Četvrtim sporazumom sa predstavnicima privrednih subjekata na području TK Tehnološki fakultet svojim studentima omogućuje obavljanje prakse i diplomske uratke od kojih će obje strane imati koristi.

Studenti će obaviti praksu, Tehnološki fakultet imati veći izbor diplomskih i magistarskih radova a Fabrika cementa Lukavac bolji uvid u ponudu potrebnih kadrova na tržištu rada. Trostrana korist rezime je današnjeg potpisivanja ugovora o saradnji izmedju Tehnološkog fakulteta i Cementare Lukavac.

Fabrika cementa Lukavac, prema riječima Amre Odobašić, dekanica Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, medju najsavremenijim je u Evropi po kapacitetima i tehnologiji a zadovoljava i sve ekološke standarde. Budući da ovaj fakultet pored prehrambenih i inžinjera tehnologije obrazuje i tehnologe za zaštitu okolice ovo će biti prilika da studenti treće godine praktično primjene teoretska znanja.
Na Tehnološkom fakultetu se nadaju da bi kao rezultat saradnje mogle biti stipendije za studente koji se budu isticali u radu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
o_O

ovo je mali korak za privredu BiH ali veliki za studente TF i Fabriku Cementa Lukavac…mislim da bi i ostali fakulteti ali i firme trebale slijediti primjer Tehnoloskog fakulteta i FCL…svima bi nam boilo bolje!:)

Za Harisa

U procesu proizvodnje cementa , skoro da i nema hemijsko tehnoloških procesa . Izuzev procesa pečenja klinkera u rotacionoj peći , sve ostalo su fizičke operacije : mljevenje , miješanje ,transport i sl.
Studenti ako žele dobru inženjersku praksu moraju doći u Šiše Džam Lukavac ( Sodu ), Solvaj je mrak za iskustvo – jačeg neće naći ni na terituriju bivše Juge .
Sve ostalo je mačiji kašalj .

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x