Moguće su poteškoće u snabdijevanju vodom

2 532

vodamalaObavještvaju se potrošači pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da je usljed abnormalno velike potrošnje pitke vode i smanjenog dotoka sa izvorišta došlo do poteškoća u redovnom snabdijevanju potrošača vodom iz gradskog vodovoda.

Pozivaju se građani općine Lukavac da što racionalnije koriste vodu, a posebno se upozoravaju da ne zalivaju bašte, betonske i asfaltne površine i slično.

Ovo obavještenje je i upozorenje na savjesno trošenje vode jer bi ukoliko se voda iz gradskog vodovoda nastavi neracionalno koristiti moglo doći i do redukcija.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica

Ova voda koju oni nazivaju pitkom odavno vec nije pitka i skoro da se i moze koristiti samo za zalijevanje basta i asfaltnih povrsina.Ali i da se voda ne trosi na to,kada dodje mutna voda normalno je da ce svaki gradjanin pustiti da otece da bi mogao bar oprati ves.Najlakse je udariti po narodu i projetiti redukcijama,a ni slucajno ne treba da urade nesto da bi ta voda bila koliko toliko cista.

Emir

Samo da pojasnim….slika koju vidite uz ovo “upozorenje” je autenticna ilustracija onoga sto oni iz “RAD-a” nazivaju pitkom vodom a u cemu ih opcinsko Vijece podrzava. Sramota. Ali sta cemo. Tako nam grah pao. Uskoro slijedi prilog o ovome na nasem portalu.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x