Pomozimo Fatimi i Begi Klempiću

0 850

Šehidska porodica Klempić iz Srebrenice već 17 godina nema riješeno stambeno pitanje. Godinama žive po tuđim podrumskim prostorijama, a da bi imali obezbjeđen krov nad glavom nedostaje im 35.000 KM za kupnju stana.

Naime, Općina Lukavac i Humanitarna organizacija ˝Merhamet˝ iz Tuzle pokrenule su zajedničku akciju prikupljanja novčanih sredstava, kako bi porodici Klempić nakon dugog niza godina ponovo bio vraćen osmijeh na lice.

Hakija Klempić poginuo je kao pripadnik Armije RBiH u okolini Srebrenice. Njegova supruga Fatima i dvadesetšetogodišpnji sin Bego od rata žive kao podstanari u neuslovnoj kući u Bistarcu. Situaciju još težom čini Begina bolest. U djetinjstvu je prebolio teški oblik meningitisa, koji je na žalost ostavio vidne tragove na njegovo zdravstveno stanje. Da bude još gore, prije nekoliko godina je operisao srce, što je dodatno ugrozilo njegovo zdravlje, te je od tada 60 posto nesposoban.

Brigu o njemu vodi majka Fatima, koja je kako fizički tako i psihički zdravstveno onesposobljena. Kao majka, prije svoje smrti ima samo jednu želju, a to je da svom sinu jedincu obezbijedi adekvatan smještaj i na taj način omogući mu koliko-toliko život podnošljivijim. Općina Lukavac spremna je pomoći u granicama svojih mogućnosti, te je ovoj šehidskoj porodici odobrila 10.000 KM. Još jednom pokažimo humanost, te svojim prilozima doprinesimo da Fatima i Bego Klempić dođu do svog krova nad glavom, a za to im nedostaje još 35.000 KM.

(SodaLIVE.ba/TIP.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x