Počela uplata premije zdravstvenog osiguranja za 2012. godinu

2 684

Danas je počela uplata godišnje premije osiguranja za 2012. godinu i aplikacija “markice” u zdravstvene legitimacije. Visina premije iznosi 20 KM po osiguranoj osobi.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

“Markica” premije osiguranja za 2012. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranih osoba do 31.03.2012. godine.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2012. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
željo

E baš super to je povećanje od nekih 30% u odnosu na prošlu godinu što znači da će i zdravstvene usluge biti poboljšane oko 30% ili možda plate zdrasvtenih (ne)radnika.

Muamer

Zalosno sto je samo jedan komentar na ovu temu. Ovo je dokaz da samo trpimo i placamo kad se ovim nasim majmunima digne. Interesuje me samo, da su rekli 50 KM, da li bi se neko pobunio? A, kad vide da se niko ne buni, bice i 50, ni za sta.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x