Počela kontrola prisustva narkotičkih sredstava kod vozača

7 1.168

Policija MUP TK-a je nakon održanog sastanka sa rukovodiocima policijskih stanica (07.02.2011. godine) i datim smjernicama, od danas započela aktivnosti kontrole svih učesnika u saobraćaju na području TK-a uz korištenje nove metode (u skladu sa ZOOBS-om, član 220.), koja je namijenjena za otkrivanje prisustva narkotičkih sredstava, odnosno psihotropnih tvari u pljuvačci.

Policijska stanica Lukavac

Tester koji će se koristiti za ovu svrhu, namijenjen je za jednokratnu upotrebu, a može, u vremenskom trajanju od pet minuta, utvrditi da li je testirana osoba pozitivna na 6 grupa opojnih droga, i to: amphetamin, methamphetamin-ekstazi, kokain, marihuana, fanciklidin i benzodiazepin.

(SodaLIVE.ba/MUP TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
@Za Harisa

E sad si ga nahebo, kad te ufate i utvrde da koristis benzodiazepin!

Nemaju pojma da je to anksiolitik tj. sedativ a ne opojna droga vec ‘nako veselica…zato si ti uvijek sretan, vidi djavla ha?!

autlander

a ko ce da testira nasu muriju,,oni poslije 18h nikad nisu trijezni,,i bog sami zna, na cemu sve budu: ja znam iz iskustva kad je jedan murijas rekao meni da “pusem” a nije mogao da stoji na nogama koliko je on imao promila to ni “balon” nebi izmjerio al ipak oni su ZAKON

Funny

Znači,opet će se žutalji na heroinu voziti rahat kroz grad,dok će oni kažnjavati one koji puše marihuanu,stvarno nema logike.Sa ovim će samo povećat broj konzumenata heroina,što je 100 puta gore.

kamikaza

kako se sad damir begic voziti auto on nemoze ni pjesice da hoda bez droge a kamoli da vozi

Miki Maus

Da li se ovim testerom odredjuje trenutno prisustvo narkotickih sredstava ili moze otkriti prisustvo istih ukoliko su konzumirana nekoliko dana prije?

Za Harisa

Opak vakat – u moje vrijeme bilo je drugo ,
za drogu se nije znalo , a murija je imala šira ovlaštenja – u smislu da negativce , često bučne pijance , pokupi u Maricu – odvede u Herakovinu i ispendreči , pa nek im padne na pamet da psuju Titu i državu .
Neki su čak ,kad su poslije triježnjenja dolazili sebi ,govorili konobarima : ” Nemoj živ bio više sipati mi vekiju – od nje mi leđa pomodre .Daj štok .”

Za Bakira

hahahahah…ma kako je ovaj moj KOLIZIONI smjesan i duhovit/ma sta da vim reknem “on je cojk dusevan i fin vazda gledaj da se druzis snjim”; nista kaze hemija samo botanika! Pozdrav za KOLIZIONOG ma svaka Ti je u mjestu!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x