Poboljšano stanje bezbijednosti na području Tuzlanskog kantonima

0 374

Danas je u prostorijama PU Lukavac održan prošireni kolegij ministra i v.d. policijskog komesara MUP-a TK sa glavnim inspektorima Uprave policije, komandirima Policijskih stanica i JP za Podršku, načelnicima sektora i odjeljenja u administraciji MUP-a TK.

mup_sjed

Nakon što su sekretar Safet Begić i v.d. policijski komesar Samir Aljukić prisutne upoznali sa planovima i aktivnostima menadžmenta MUP-a TK do kraja 2013. godine, razmatrano je stanje bezbijednosti na području Tuzlanskog kantona, kao i stanje unutrašnjeg reda i discipline u svim organizacionim jedinicama MUP-a TK.

Što se tiče stanja bezbijednosti konstatovano je evidentno poboljšanje u odnosu na isti period prošle godine. Odjeljenje za informatiku je upriličilo i prezentaciju baze podataka iz policijskih elektronskih evidencija, čiji je sistem zaživio u junu 2013. godine, kada je potpisan sporazum između policijskih agencija i tužilaštava na području BiH.

Korištenje navedene baze će doprinijeti efikasnijem, bržem i operativnijem radu policijskih službenika na području Tuzlanskog kantona a i šire.

(SodaLIVE.ba/MUP TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x