PK Šikulje postigao dogovor sa štrajkačem, tražio prijevremeno penzionisanje i zaposlenje sina…

2 837

Nedugo nakon što je objavljena priča o Osmanu Osmanoviću stigla je informacija da je menadžemnt Rudnika sa ovim uposlenikom postigao dogovor.

To je za RTV Lukavac potvrdio uposlenik koji je nakon dva dana štrajka glađu, isti obustavio jer je prije nekoliko dana postignut sporazum sa upravom rudnika.

Ovaj radnik je između ostalog od Uprave rudnika tražio prijevremeno penzionisanje, zapošljavanje sina, vrednovanje njegovih stručnih radova kao inovatora i sl.

Osmanović je istakao da je ovoga puta dobio čvrsto obećanje ispred Uprave Rudnika PK Šikulje da će uraditi sve što je neophodno kako bi se njegovi zahtjevi što prije riješili.

Iz Uprave su saopštili da će uskoro biti formirana eksterna komisija koja će razmotriti zahtjeve uposlenika Osmanovića.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Juniki San

Zaposlenje sina???????? sve ok, al brate zaposlenje sina pa nismo u indiji da imamo kaste, sto ti je bio otac bit ces i ti ?

nerko struja

pa nije ovo famelijarna firma a sta cu ja koji nigdje neradi gdje ce moje dijete se zaposlit cuj ovo ja u penziju a dijete da radi ovo je sve do sada bilo i ovo je istina al dokle vise ja znam gdje i otac i sin radi al nista al mismo krivi za to sto ovo nijemo samo posmatramo i ja cu sutra ispred kapije strajkovati glađu a prestacu kad mi dijete zaposle pa de to ima nego gluplji je menađment sto ce mu udovolji a vidjece te da ce mu dijete pocet radit lopovska posla

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x