Pismo čitateljke: “Potrebno je nasuti put do Zagorja”

8 848

Na email: redakcija@sodalive.ba javila nam se čitateljka a vezano za problem puta do nekadašnjeg sela Zagorje.

D

Pismo prenosimo u nastavku:

Na općini Lukavac postojalo je selo Zagorje, koje je iseljeno zbog eksploatacije uglja. Poslije iseljenja ostala je zamlja koja nije eksproprisana i koju mještani Zagorja obrađuju.

Sve se više sade i voćnjaci, postavljaju košnice za pčele… Tu je površinski kop koji je rekultivisan, naravno, i ta se zemlja obrađuje. To je prava oaza za odmor, jer postoji borova šuma, jezero puno riba i prelijepi krajolici. Međutim, postoji jedan veliki problem. Do svega toga nemoguće je doći jer nema dobre putne komunikacije.

D

Potrebno je 2,5 kilometra puta nasuti kamenom da bi se sva ljetina mogla prevesti sa njiva i oranica do kuća i da bi građani mogli što češće uživati na čistom zraku nadomak Lukavca (4 kilometra od centra grada). Nadamo se da će Općina Lukavac imati razumijevanje i da će naći sredstva za posipanje te dionice puta.D

 (SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
neko

de ba, ide vas 50% sa traktorima gore. nema potrebe

Dzeko

Asfaltirajte zeni put

sodafan

Predlažem da se čitateljka obrati načelniku Mujkiću obzirom da je on stručnjak za asfalte.

Aman

E da je Zagorje kojim slucajem vezano za Devetak bio bi asvalt duzine 4 km a mozda jos i rasvjeta sa obje strane puta.

Mery Lu

Slazem se sa komentarom Amana, ali nije nacelnik los covjek, napravit ce on taj put.

elvis

devetak je odbranio lukavac zato sad zasluzuju autobahn ako treba 🙂 dok to gore mjesto samo ima ruzno ime 🙂 cuj zagorje haaaaaaaaaaaaaaaa

RED BERET

Nece vam-nam nacional-fasisticki nacelnik nasuti put,a nece ni njegova kriminalna organizacija zvana sda jer se zna da sdp,/koji je isti takav/ redovno pobjedjuje u Zagorju i obliznjim mjesnim zajednicama.Zagorje je starije od Lukavca i Devetaka zajedno,imalo je skolu,mekteb,dzamiju puteve i organizovan oblik ljudske zajednice dok je u Lukavcu postojala samo crkva i fabrika sode.Nema potrebe da dalje objasnjavam,svi zeljni znanja mogu da se edukuju iz arhiva i knjiga koje NE UJEDAJU.samo treba citat,a to je dosadno i za budale.Zato je bolje lupetat i uzivat u neznanju!!

elvis

autobahn 😛

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x