Ovo je “pitka” voda

9 1.132

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo poruku našeg posjetitelja u kojem nam je poslao video prilog, a koji prikazuje stanje u lukavačkom vodovodu.

Obojena voda iz lukavačkog vodovoda

Poruka posjetitelja:” Jedan mali snimak koji dokazuje da je naša gradska voda stvarno ,,pitka”, baš onako kako piše na računima koje plaćamo na kraju mjeseca”.

Moramo se nadovezati i reći da se nadamo skorom rješavanju ovog problema. Predlažemo da se učini nešto za građane i da se promijeni stavka u računima, pa da se napokon ova voda proglasi i obračunava onakva kakva i jeste, Industrijska.

[media id=3 width=625 height=515]

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dado

Voda cesto nije za bilo kakvu upotrebu a kamoli za pice , a placamo iznimno visoku cijenu vode … UZAS

Dokle vise ovako ???

kleopatra

Definitivno se slazem sa ovom konstatacijom da voda treba biti tretirana kao industrijska , a ne da je naplaćuju pod pitkom vodom ! A znamo da ovom vodom i naseg vodovoda ne mozemo ni kupatilo oprati ni očistiti, a kamoli da je pijemo. Takođe je poznata činjenica da cijeli Lukavac , odnosno njegovi građani donose vodu sa obližnjih izvorišta ili istu kupuju u prodavnicama ili marketima . Iskreno se nadam da će se uskoro poduzeti ozbiljnije mjere u rješavanju ovog problema. A da stvar bude gora računi koji dolaze su vrtoglavo visoki iako je nemoguće potrošiti toliko vode za jedan mjesec. Koliko sam upoznata sa vremenskim prilikama i godišnjim dobima sada je decembar mjesec i zima je i niko ne puni bazene i ne zaljeva bašte! Nadam se da će se nadležni povetiti ovom problemu , jer bilo bi krajnje vrijeme. Žalosno je i sramota velika kada odvrnemo česmu a iz nje izlazi zemlja, blato i mulj. Užasno!

CHE

voda nam ima boju Kahve-pa je tako i naplacuju 🙁

Za Harisa

Koalicioni partneri , SDA i SZ BiH , su primili naslijeđene probleme sa vodosnabdijevanjem ,( Koksara na filter stanici Modrac prečišćava Spreču – vidimo kako ) , ali su poduzeli prave poteze :
– na lokalitetu tzv . Kalajeva , vrše se dubinska ispitivanja u cilju pronalaska pitke vode za građane Lukavca i šire , jer bi se sa novog izvorišta voda prepunpala na rezervoar Doložaj .
– Od Tuzlanskih Toplica je vraćen dio vode 50 l/min.
Ovo bi trajno riješilo problem vode , a KHK bi nekog drugogo farbao sa ovim ” prečišćavanjem ” .

Vladimir

AVAX Net je obezbjedio pitku vodu preko jedne firme (no marketing) da bi radnici mogli da se osvježe kada su žedni. Račun uredno plaćen sa uračunatim PDV. Isti taj račun se nesmije knjižiti kao ulazni pdv jer ga inspektori ne priznaju a onda slijedi kazna. Njihovo je objašnjenje da voda nije neophodna za obavljanje djelatnosti kojom se bavi firma, a ako su radnici žedni neka se napiju kafene vode.
O drugim posljedicama Lukavačke “pitke vode” da i ne govorimo. Već je dovoljno komentara. I udrite što više možete da se izborimo za osnovno pravo na život. Inače, pitka voda se u svim državama, normalnim, smatra kao nacionalno blago. Možda naši misle da je puna “zlata” kad je ovako žuta. :))

Damir

Iz stranke ZABIH i SDA pricaju zadnjih 6 godina kako su dobili naslijedjene probleme. HALO, zadnjih 6 godina!!

Niko nikada ne govori kako su dobili i izuzetno povoljan kredit od Svjetske razvojne banke za vodovod u Lukavcu koji NISU ZNALI iskoristiti. Banka je trazila GARANCIJE i trazila je PROJEKAT koji NISU ZNALI (ili nisu zeljeli) da predaju. Danas, tog kredita vise nema a za vise informacija, dobila ga je TUZLA koja danas ima PITKU vodu.

Manite se priča vi iz ZABIH stranke i SDA o nekim naslijedjenim problemima, sta ste radili zadnjih 6 godina??? Gradili ovaj asfalt koji nije po standardima i koji ce nestati kada se istopi snijeg koji ce uskoro da padne.

Sad je meni jasno zasto se ulice peru samo jednom godisnje – pa da nebi saprali ovaj KVALITETNI asfalt koji lopatama postavljaju :S

BTW. bravo za avax! Hvala i našem lukavackom portalu sto pise o ovome… samo naprijed! vi ste nam jedina svjetlost za razliku od ovih rezimskih televizija i radio stanica

mi

Zaposliti mlade stručnjake, dati im moral za rad pa bi kratko vrijeme iamli riješene problema i vode i smeća u gradu .Pogledajte stranicu “KOMUNALACA” Tuzla vidićete kako se razdvaja otpad i dr. da u EU nećemo ući ako ne donesemo zakon o reciklaži otpada ( plastika, guma, elektronski otpad i dr).Manite se priča o politici kada je u pitanju zdravlje ljudi .

Nermin

Problem sa vodom traje vec dugo i vrijeme je da se nesto uradi.Prvi put se pominje ideja od vlasti za izgradnju izvorista za Lukavac sto je za pohvalu mada sam siguran da mnogi Lukavcani ne znaju da su neke zgrade i Dolozaj imali Toplice do skora ili ih imaju jos uvjek(nisam siguran)pa je to za ELITU koja smislja projekte problem od skora ali ipak za pohvalu ideja samo da je ne puste opet samo sebi a za Lukavac Mjesto da ne bude dovoljno kao sto sad nema dovoljno jezera za nas.Kako lazu za trotoare i rasvjetu ne bi me cudilo da slazu nas ostale i za vodu.Za nas ostale je po njihovom i ova kahva dobra prije ce nas pobiti a to nam i zele.

Bolt

U proslu srijedu na lukavackom radiju je bila emisija “Narod pita” i jedno od pitanja je bilo zasto gradjani Lukavca placaju pitku vodu kad vrlo dobro znamo da je ta voda sve samo nije pitka,na sto je odgovor dao doticni tip iz komunalnog i rekao je da je voda po analizama koje radi dom zdravlja pitka i da ce se on napiti te vode cim potvrde da je pitka,pa evo prilike naspite mu jedan litar nek se napije,ili ponovite pitanje u srijedu u pola 11h,i posaljite slike redakciji lukavackog radija…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x