OV usvojilo Odluku o javnom prevozu

0 1.000

Donošenjem novog zakona o komunalnim djelatnostima na području Tuzlankog kantona definisano je i stanje komunalnih djelatnosti koje su u nadležnosti Općina.

Autobuska stanica Lukavac

Prema pomenutom zakonu Općine su dužne da usklade svoje propise, te kao nužno nameće se i pitanje donošenja Odluke o obavljanju javnog prevoza putnika na području naše Općine. Tako je upravo ova Odluka dobila zeleno svjetlo od strane vijećnika na posljednjoj sjednici OV Lukavac.

Između ostalog ovom Odlukom utvrđuje se organizacija i uslovi obavljanja prevoza putnika u javnom prevozu, način povjeravanja vršenja poslova javnog prevoza putnika, vrste javnog prevoza putnika, kao i kaznene odredbe u slučaju kršenja ove Odluke. Za one koji se ogriješe o ovu Odluku bit će srazmjerno propisana kazna i to za pravana lica koja vrše javni prevoz putnika od 500 do 5000 KM, te za fizička lica u visini od 300 do 1.500 KM.

Kako saznajemo iz resorne službe cilj donošenja ovakve Odluke je da se na što kvalitetniji način uredi i obebjedi pravovremeno i kvalitetno obavljanje javnog prevoza na području Općine Lukavac.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x