Otkrivena bista maršala Tita

1 413

titoU prisustvu brojnih zvaničnika, predstavnika javnog i političkog života naše općine, kantona i države obilježen je 30. septembar, Dan oslobođenja Lukavca u Drugom svjetskom ratu. U organizaciji društva Josip Broz Tito iz Lukavca, Vijeća MZ Lukavac Grad, Udruženja antifašista općine Lukavac priređen je prigodan kulturno-zabavni program kao i predavanje na temu sjećanje na Josipa Broza Tita u kome su Titovi omladinci iznijeli svoje stavove i sa prisutnim gostima podijelili sjećanje na bivšeg vođu.

Predsjednik Udruženja Josip Broz Tito Edhme Muftić kazao je da se udruženje okreće suštinskim vrijednostima, ispravljanju grešaka i novim koracima.

Predstavnici društva Josip Broz Tito poručili su da ovaj skup nije poligon za širenje bilo kakve ideologije nego poruka da se na Titovoj ideji antifašizma brane i temelji naše države. Inače, ovo društvo postoji već četiri godine i broji oko 1.500 članova.

Ovo je bila prilika da se lukavčanima  prezentuju fotografije snimljene prilikom posjete Josipa Broza Tita našem gradu daleke 1964. godine. Jučer je otkrivena i bista maršala Tita ispred lukavačkog Doma kulture.

(SodaLIVE.ba/RTVL Foto: Slika preuzeta od člana foruma “Zizoboj”)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lovokradica

tito partija omladina sex!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x