Oskrnavljena spomen česma u MZ Hrvati

2 543

U MZ Hrvati u posljednje vrijeme su učestale incidentne situacije odnosno skrnavljenje objekata kao što su Dom kulture, škola, šehidsko obilježje spomen česma.

Spomen-česma u MZ Hrvati

Svi ovi objekti su na meti vandala koji pored toga što skrnave društvene objekte u noći sa četvrtak na petak oskrnavili su i nedavno izgrađeno i uređeno šehidsko obilježje odnosno spomen česmu. Obzirom da je kako ističe predjednik vijeća MZ Hrvati Tahir Begić učinjen maksimalni napor od strane vijeća MZ, građana i općinskog načelnika da se ovaj objekat izgradi i uredi kako to i dolikuje za 14 šehida odnosno palih boraca iz MZ Hrvati onda se taj čin čini još gnusijim i podlijim. Vijeće MZ Hrvati je u svim ovim slučajevima izvršilo prijavu i informisalo plicijsku upravu Lukavac, a ovim putem poziva sve građane koji imaju bilo kakvo saznanje o počinicima ovih dijela da to prijave predsjedniku i članovima vijeća MZ Hrvati uz zagarantovanu anonimnost, a sve u cilju otkrivanja počinica ovih nemilih dijela.

U vijeću MZ oštro osuđuju činjenje ovih nedjela a posebno osuđuju sinoćnji incident, jer je riječ o objektima koji su od velike važnosti i vrijednosti za građane MZ Hrvati.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sunce

Uh da mi je da mi ovakvi likovi dopadnu šaka,pa da ih se namlatim i to onom metalnom šipkom što su je izvalili(gledala sam na TV-u).Leđa im treba polomiti i isto tako i njih oskrnaviti.To više nema ni stida ni srama ni poštivanja!A za sve je kriv kućni odgoj:”Neda BABO sina”
Koji monstrum i beskičmenjak treba biti pa raditi ovakve stvari!Sve dok se ne vrati MILICIJA i pendrek – dešavati će nam se i gore stvari!!!

Dado

Ne opravdavam ni ostale vandale ali ovaj posebno NE sehidski spomenik , par zar njihvu cast treba dirat , oni koji su svoje zivote dali za nas …

Usijanje glave klinci sve treba pofatat i dobro naucit pameti ..

Bem ti ovu demokratiju kad svako ima pravo glasa i moze radit shta hoce ..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x