Osigurana sredstva za zdravstveno osiguranje 12 uposlenika KHK Lukavac

0 1.107

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku kojom se omogućava prijenos sredstava u iznosu od 24.690,00 KM za pomoć privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje radi osiguranja pristupa pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja zaposlenicima i članovima uže porodice zaposlenika.

KHK Lukavac

Finansijska sredstva odobravaju se za period 01.01. – 30.06.2011. godine, za ukupno 823 zaposlenika i to: 555 zaposlenika Fabrike obuće “Aida” Tuzla, 22 zaposlenika “Unioninvest – Mašinska montaža” Tuzla , 20 zaposlenika “ Rudnici nemetala” Kladanj, 23 zaposlenika “Elektromontaža” Tuzla, 3 zaposlenika „Livnica čelika“ Tuzla, 188 zaposlenika „Bosnia valves“ Tuzla i 12 zaposlenika „Koksno-hemijski kombinat“ Lukavac.

Uplata zdravstvenog osiguranja za navedene zaposlenike vršit će se direktno na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, a na osnovu ove uplate zaposlenicima će se ovjeravati zdravstvene knjižice.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x