Opremljeni kabineti informatike u OŠ Lukavac Grad

1 1.619

Osnovna škola Lukavac Grad pobjednik je likovnog konkursa BH Telecoma “BiH u Evropi, Evropa u BiH”‘. Vrijedni školarci kao nagradu dobili su 5 računara i 2 multimedijalna uređaja.

Tokom cijele školske godine menadžment OŠ Lukavac Grad kontinuirano, pored redovnih obaveza predviđenih Nastavnim planom i programom, pedagoškim standardima radi i na opremljenosti škole kako bi se olakšao rad nastavnicima i učenicima ove škole.“Pored redovnih aktivnosti u OŠ Lukavac grad, mi pokušavamo osavremeniti nastavna sredstva i pomagala u svim predmetima. U posljednje vrijeme akcenat je stavljen na osavremenjavanje kabineta informatike. Po tom planu smo poduzeli niz aktivnosti, od projekata koje smo upućivali na vladine i nevladine organizacije, do projekata u našoj školi. Konkretno, u OŠ Lukavac grad uspjeli smo računarima i multimedijalnom tehnikom, odnosno sa 14 novih računara i video projektorom, obnoviti kabinet informatike”, kazao je pomoćnik direktora OŠ Lukavac Grad Elvir Ibeljić.

Računarima i multimedijalnim uređajima koji su došli kao nagrada za pobjedu na konkursu BH Telecoma, opremljena je područna Osnovna škola u mjestu Bokavići.

Nastavnik informatike u ovoj školi, Muris Čičkušić, ističe da će rad sa učenicima, kada je u pitanju ovaj predmet, biti puno lakši jer su do dosada radili na računarima koji su stari  i preko deset godina.

Učenice područne škole Bokavići, Senada Čajić, Esma Butković i Nerma Halilagić, ovim putem zahvalile  su se BH Telecomu, a također vjeruju da će u narednom periodu postizati još bolje rezultate na svim takmičarskim poljima.

(SodaLive.ba/RTVLukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
chsw

BRAVO!!! CESTITKE UCENICIMA I NASTAVNICIMA!!!
Neka vala, malo za promjenu, i lijepih vijesti!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x