Okrugli sto o izradi prostornog plana

0 937

Nakon što su vijećinici Općinskog vijeća Lukavac usvojili Odluku o pristupanju i izradi prostornog plana općine Lukavac Služba za urbanizan, prostorno planiranje i investicije nastavlja sa predviđenim aktivnostima.

Lukavac

Sredinom ovog mjeseca najavljen je okrugli sto na temu “Prijedlozi mikrolokacija na kojima se planira izgradnja nove zgrade obdaništa, gradnja tvornice obuće, gradnja dvije benzinske pumpe i autosalona sa svim pratećim sadržajima, terminala tečnih goriva i tehničkog plina i proizvodne hale”.

Cilj održavanja okruglog stola između ostalog jeste upoznjavanje javnosti o aktivnostima koje je započela resorna služba odnosno komisija koja vrši procjenu tehničke mogućnosti izgradnje na takozvanim mikrolokacijama na kojima se planira gradnja.

„Na ovaj način pokušavamo dodatno upoznati javnost sa procedurom koju vodi Služba za urbanizam i prostorno planiranje Općine Lukavac, gdje bi nakon što završimo ovaj tehnički dio posla koji se odnosi na zadane mikrolokacije ponovo išli na Vijeće kako bi dobili saglasnost na ono što smo već pripremili, a koji će biti u suštinskom smislu i dio regulaciong plana“, kaže Fikret Plavšić, pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam, prostorno planiranje i investicije Općine Lukavac.

Prostorni plan podrazumijeva javnu rasparavu, a nema sumnje da će se na ovaj način uz podršku vijećnika to i dobiti tvrde u resornoj službi.

Stoga učešće u raspravi između osatlih uzet će općinski načelnik i predsjedavajući OV, predsjednici Klubova stranaka koje participiraju u OV Lukavac, investitori i glavni projektanti, članovi Komisije OV za davanje stručne ocjene za građenje, kao i predstavnici nevladinog sektora za zaštitu okoline.

Okrugli sto bit će održan u utorak, 15. februara sa početkom u 13:00 sati u Sali za sastanke Općine Lukavac.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x