Održana sjednica Općinskog vijeća Lukavac

0 859

Danas je održana 40 redovna sjednica Općinskog vijeća Lukavac. Za sjednicu je predviđen dnevni red od 8 tačaka , ali su vijećnici na samom početku vodili diskusiju vezano za prijedlog Odluke o gubitku statusa javnog dobra u općoj upotrebi.

Suad Salibašić i Hajrudin Spahić ispred kluba vijećnika SDA uputili su prijedlog da se ista skine s dnevnog reda uz obrazloženje da se po hitnom postupku pripremi odluka o gubitku statusa javnog dobra koja obuhvata sve parcele i zadovoljava sve građane MZ Dobošnica. I pored obrazloženja predstavnika Rudnika Šikulje da je 21. novembra dostavljen dopis u kome je navedeno da se sve parcele uvrste u odluku ista je skinuta sa dnevnog reda . Ispred kluba nacionalnih manjina Mehmed Suljić pohvalio je rad administrativne službe Općinskog vijeća Nakon čega su vijećnici usvojili zapisnike sa vanredne 39. redovne sjednice .

Uz prijedloge vijećnika Mirsada Imamovića i Suada Salibašića usvojen je i nacrt Zakona o javnom okupljanju TK-a. Uz dopunu da se u okviru rada zimske službe nastoji obuhvatiti što veći broj puteva po mjesnim zajednicama usvojen je prijedlog izmjene Odluke o održavanju čistoće i javnih površina za 2012. god. Informaciju o stanju sigurnosti na području Općine Lukavac za period 1. januar -31. oktobar obrazložio je komandir Policijske Uprave Lukavac Mustafa Tokić. Sa svojim prijedlozima i sugestijama za govornicom su se smjenjivali vijećnici Dževdet Osmanbegović, Kenan Omerdić , Mehmed Suljić , Jasminko Dugonjić , Edhem Muftić ,Hajrudin Spahić , Elvis Garagić , Jerko Tunjić te pomoćnik načelnika Jozo Tunjić.

Svi oni podržali su Informaciju koja je usvojena uz prijedloge da se organizuje sastanak kolegija vijeća sa predstavnicima MUP-a TK , Tužilaštva i sudstva vezano za sigurnosnu situaciju i broj povratnika kaznenim djelima koji su procesuirani ali još uvjek nisu na izdržavanju kazne, uz zaključak da se od MUP-a TK traži poboljšanje tehničke opremljenoste Policijske uprave i izmjene pravilnika kako bi se stvorila mogućnost formiranja policijskih ispostava u MZ –a te da se sagledaju mogućnosti naplate parking prostora i postavljanja kamera kojima bi se smanjio broj saobraćajnih prijestupa.

Kroz kadrovska pitanja na 40-toj sjednici vijeća izmjenjen je sastav Komisije za procjenu nepokretnosti i prava .Garagić Elvis je u ime rukometnog kluba Omladinac Lukavac kroz vijećnička pitanja zatražio usaglašavanje termina za sportske klubove u Sportskoj dvorani za narednu godinu. Obzirom da do sada nije dobio odgovor na već postavljeno pitanje vezano za uređenje puta koji spaja MZ-e Jaruške i Orahovicu. Vijećnik Mehmed Damadžić predložio je da se ovaj putni pravac uradi u 2012.godini.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x