Održana centralna javna rasprava o Nacrtu plana upravljanja otpadom

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
1 784

Sinoć je u prostorijama JU Bibiloteka Lukavac održana centralna javna rasprava o Nacrtu plana upravljanja otpadom općine Lukavac.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Nacrt je nastao u partnerstvu sa nevladinim organizacijama, Centrom za menadžment, razvoj i planiranje – MDP inicijative iz Doboja i udruženjem flora i fauna iz Lukavca.

Nakon uvodne riječi pomoćnika Općinskog načelnika, Joze Tunjića, građani su imali mogućnost da se očituju o dokumentu ali i da iznesu probleme iz svojih mjesnih zajednica. Pošto je ovo bila rasprava MZ Lukavac Grad, Lukavac Mjesto, Bistarac D. i G., Modrac, Bokavići Huskići, Hrvati, Prline i Šikulje, građani su najviše kritika uputili na trenutnu cijenu odvoza smeća jer se isto odvozi samo 2 puta mjesečno tj. svakih 15 dana.Također, ističu da to dovodi do situacije da sve manji broj domaćinstava plaća odvoz smeća a tako se stvaraju i divlje deponije na općini.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Nacrt plana upravljanaj otpadom na općini Lukavac možete preuzeti klikom na ovaj LINK.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SODA TK

E ova ce gospoda sto se okupila da palamude bezveze sigurno ljudima rijesit problem oko odvoza i cijene smeca,nema sumnje… nista nema da brinemo donjeli su i nacrt i plan 🙂 ! presipanje iz supljeg u prazno .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x