Održana 45. sjednica OV Lukavac

0 594

45. sjednica OV Lukavac, održana je 30. marta 2012.g. u sali PU Lukavac na kojoj su vijećnici, nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika sa prethodne sjednice OV i Nacrta Zakona o komunalnim djelatnostima TK, razmatrali Izvještaj o godišnjem izvršenju budžeta Općine Lukavac za period 01.01.2011.g – 31.12.2011.g.

Nakon duže rasprave u kojoj su učešće uzeli gotovo svi predstavnici Klubova političkih partija Općine Lukavac i prijedloga vijećnika iz reda nacionalnih manjina Mehmeda Suljića, da je neophodno zavesti finansijsku disciplinu, ograničiti javnu potrošnju, zaustaviti zapošljavanje u javnom sektoru, ojačati bankarski sektor i omogućiti razvoj privrede, usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Lukavac.

Uz izvještaj je usvojen Zaključak o davanju saglasnosti općinskom načelniku Dževadu Mujkiću u cilju preduzimanja aktivnosti o kreditnom zaduženju Općine Lukavac za 1,5 miliona KM, te da se Prijedlog Odluke o zaduženju, dostavi OV na razmatranje. Jednoglasno je podržan Zahtjev JP “Veterinarska stanica“ Lukavac d.o.o. za uvrštavanje u budžet aktivnosti vezane za postupak evidencije vakcinacije i mikročipiranja pasa na području općine Lukavac, te da se u tu svrhu obezbijede sredstva cca 30.000 KM.

OV Lukavac je razmotrilo i dalo saglasnost za Zahtjev za davanje saglasnosti na dva Prijedloga situacije mikrolokacije, od kojih se na jednom predviđa gradnja dva kolektivna stambeno poslovna objekta i jedan objekat garaža u nizu na sprat (kod zgrade „AAM“), dok se na drugoj planira gradnja dva spojena kolektivna stambeno – poslovna objekta i dva objekta garaža u nizu (iza „Omege“). OV je jednoglasno usvojilo Izvještaj o radu za 2011.g. Općinskog pravobranilaštva Lukavac, dok je Program rada za 2012.g. vraćen na doradu.

Vijećnici su usvojili i Izvještaje o radu sa finansijskim izvještajem za 2011.g. i Programe rada sa finansijkim planom za 2012.g. JU Centar za kulturu Lukavac i JU Radio TV Lukavac. Pohvale su upućene programskim sadržajima RTL –a, naročito projektu „U susret proljeću“ i objektivnom izvještavanju javnosti o događanjima na području Općine. Bez primjedbi je podržan i Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za 2011.g. i Program rada sa finansijskim planom za 2012.g. JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac.

Uz kraću raspravu usvojen je i Izvještaj o radu i poslovanju za 2011.g., Plan rada i poslovanja za 2012.g. i Trogodišnji plan poslovanja za period 2012. – 2014.g. JP „Rad“ Lukavac. Općinski vijećnici su usvojili i Plan rada Općinske izborne komisije za 2012.g., kao i Informaciju o inspekcijskom nadzoru u 2011.g. u oblastima iz nadležnosti Službe za inspekcijske poslove Općine Lukavac uz Zaključak da se njen rad intenzivira u 2012.g. u svim oblastima za koje je nadležna. Zaključke po svim tačkama razmatranim na sjednici održanoj 30.03.2012.g., možete preuzeti na našoj web stranici, u dijelu informacija koje se odnose na rad OV.

(SodaLIVE.ba/Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x