Održana 31. redovna sjednica OV Lukavac

2 844

U četvrtak, 31.03.2011.g. je u PU Lukavac, održana 31. sjednica OV Lukavac.

Na sjednici je nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika sa prethodne sjednice, donešena Odluka o pristupanju Izmjenama i dopunama Statuta Općine Lukavac, radi detaljnijeg regulisanja materije mjesne samouprave u Statutu Općine Lukavac.

Jednoglasno je donešena Odluka o finansiranju parlamentarnih grupa u OV Lukavac u 2011.g., a za Odluku o visini komunalne takse za priključenje i izmiještanje priključka na sistem vodosnabdijevanja i kanalizacije i na sistem centralnog grijanja, čije je prethodno obrazloženje razloga za njeno donošenje iznio pomoćnik načelnika Edin Hamzića.  Za ovu odluku je glasalo  26 vijećnika, dok je 1 bio protiv.

Općinski vijećnici su na 31. sjednici razmatrali i jednoglasno usvojili Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine na području Općine Lukavac, Odluku o dopuni Odluke o obavljanju volonterskog rada nezaposlenih lica visoke stručne spreme.

Vijećnici su bili jednoglasni i u davanju saglasnosti na Sporazum o saradnji između Općine Lukavac i Udruženja građana Kajak – Kanu klub „Prokosovići“ broj 02-23-4-443/11. Sporazum se odnosi na uklanjanje divljih deponija na uređenom dijelu obale jezera Modrac, tačnije na razvijanje ekološke svijesti kod mladih kroz organizovane aktivnosti uklanjanja postojećih i sprečavanja nastanka novih divljih deponija na uređenom dijelu obale jezera Modrac.

(SodaLIVE.ba/Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Encika

Vijećnik
Damadžić Mehmed
31.03.2011. godine

Savjetu za bezbjednost saobraćaja

Vijećničko pitanje

U ime građana MZ Lukavac Mjesto , kao ,i svih onih koji se kreću putem od Kadijine kuće do izvorišta „Barutni“ predlažem, zahtijevam i molim :

– da se na ovom putu ograniči brzina kretanja vozilima na 40 km/h.
– da se na nekoliko lokacija (po nalazu Savjeta) postave usporivači
– da se zabrani saobraćaj za kamione (osim za snabdijevanje) i autobuse
– da prisustvo Policije na ovom putu bude što veće

Napominjem da je širina puta nedovoljna za mimoilaženje kamiona i autobusa, a pored puta nema izgrađenog trotoara ni sa jedne strane ,čime su pješaci (uz djecu-učenike i svi ostali) direktno ugroženi.

Tražim da Savjet za bezbjednost saobraćaja ozbiljno razmotri ove prijedloge i obavijesti nas o preduzetim aktivnostima za rješenje istih.

Vijećnik
Damadžić Mehmed

Encika

Vijećnik Damadžić Mehmed 31.03.2011.godine Služba za prostorno uređenje Vijećničko pitanje Budžetom Općine Lukavac za 2011. planirana su sredstva za „infrastrukturne radove po MZ“ bez određivanja koji su to radovi koji će biti urađeni u ovoj godini. Obzirom da u MZ Lukavac Mjesto u zadnje dvije godine nije urađeno gotovo ništa, građani ove MZ očekuju da se situacija promijeni . Ja sam i ranije ukazivao na problem puta od Kadijine kuće do „Barutnog“ i njegovo osvjetljavanje i izgradnju trotoara sa jedne strane. Rasvjeta je završena, na čemu smo zahvalni; pa pitam hoće li dio sredstava iz pomenute stavke biti utrošen na izgradnju trotoara. U ime građana,tražim odgovor zašto su ostali neasfaltirani sokaci : – U Kuduzovićima (3),- (pored kuće Saliha Duvnjakovića (1), Fadila Kuduzovića(2) i Alije Nuhića (3), – U Osmićima(2)-pored kuće Mehemeda Sjenice(1)i pored kuće Himze Osmića -Sokak u Numanovićima građani su asfaltirali sistemom marka na marku , onda kada je to bilo aktuelno,pa je ostalo još da se osvijetli Ove uličice nalaze se .takoreći, u centru MZ , a ljudi hodaju po blatu i spravom očekuju da će dobiti asfalt u ovoj godini.Nijedna od ovih uličica nije osvijetljena. Ukupna dužina ovih ulica je oko 1 000 metara Vijećnik Damadžić… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x