Održana 29. sjednica OV Lukavac

1 565

OV Lukavac, na sjednici održanoj danas, jednoglasno je usvojilo Odluku o pristupanju izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) za Općinu Lukavac.

Foto: SodaLIVE.ba

Obzirom da se od strane nekoliko agencija Ujedinjenih nacija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, provodi povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti BiH, u nastojanju identificiranja i prevazilaženja nekih od glavnih nedostataka upravljanja životnom sredinom i adekvatnom zaštitom, Općina Lukavac će među 23 općine u Bosni i Hercegovini, pristupiti pripremi i izradi LEAP-a.

U tu svrhu će se formirati radna grupa sa ciljem izrade izvještaja o stanju životne sredine, izrade pripremne liste problema u ovoj oblasti, kao i savjetodavni odbor, sa konsultantskom ulogom u LEAP-u. Ovaj dokumenat će proći proceduru nacrta i javne rasprave, a konačnu formu će razmatrati OV Lukavac.

Donešena je i odluka o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija, koju je podržalo 28 vijećnika koji participiraju u OV Lukavac. Jednoglasno je donešena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o administrativnim taksama i tarifi općinskih administrativnih taksi, kao i Odluka o dopuni Odluke o pristupanju izradi prostornog plana Općine Lukavac uz zaključak da Klubovi političkih partija OV Lukavac, dostave svoje prijedloge za vijećnike koji bi trebali ući u sastav Komisije OV za izradu stručne ocjene za dobijanje urbanističke saglasnosti.

Razmatrano je i donošenje Odluke o dopuni Odluke o pristupanju izradi prostornog plana općine Lukavac te informacija o obavljanju volonterskog rada nezaposlenih osoba visoke stručne spreme. Za ove namjene općina Lukavac u budžetu za 2011. godinu planirala je iznos od 200.000 KM.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ocevidac

a vidi sastali se da podijle ove pare majmuni jedni

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x