Održan seminar „Upravljanje projektnim ciklusom“

0 1.274

U Lukavcu je održan dvodnevni seminar na temu “Upravljanje projektnim ciklusom” na kojem je učešće uzelo 7 jedinica lokalne samouprave, među kojima i predstavnici Općine Lukavac.

Zgrada Općine

Seminar, koji je održan u hotelu “Senad od Bosne” na jezeru Modrac, organizirao je UNDP BiH u okviru projekta “Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave”, sa ciljem razvoja kapaciteta i razmjene iskustava službenika u organima lokalne samouprave. Predstavnici JLS iz Doboj Juga, Gračanice, Osmaka, Petrova, Srebrenika, Tešnja i Lukavca, su putem prezentacija, rada po grupama i diskusijama, radili na razradi konkretne projektne ideje, od sumiranja logičkog okvira, procjene kvaliteta logičkog okvira, budžetiranja i razrade neophodnih sredstava za provedbu projekta, sve do projektnog budžeta.

Rezultat dvodnevnog seminara je bio: sticanje vještina procjene kvaliteta logičkog okvira, unaprjeđenje znanja i vještina izrade budžeta baziranog na aktivnostima projekta, sticanje vještina pisanja sveobuhvatne izjave o problemu, kao i vještine pisanja metodologije projekta kao sastavnog dijela aplikacione forme i vještine izrade plana upravljanja rizicima. Seminar je omogućio prestavnicima JSL da se upoznaju sa domaćim i međunarodnim instrumentima i programima dostupnim za finansiranje lokalnih razvojnih projekata, sve u cilju što bolje pripreme bosansko-hercegovačkih JLS za uspješno korištenje finansijske pomoći EU i sredstava iz drugih eksternih izvora finansiranja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x