Obilježavanje 75. rođendana OŠ Poljice

1 2.433

Ime joj je Osnovna škola Poljice. 75 joj je godina i danas je presretna. Škola Poljice rođena je u proljeće 1936 godine.

Rekao bi pisac ; ” čovjek je mlad da bi imao želja , a već star da ih ostvaruje” Ali… nije tako u venama naše škole mladost vječito teče i još uvijek je u njoj puno želja i snova.

Uspjehe smo nizali  u sportu, u znanju i u umjetnosti. Naše vitrine su pune zahvalnica i pehara sa raznih takmičenja u znanju, likovnoj umjetnosti, drami, recitalu, prvoj pomoći, engleskom jeziku, informatici, tehnici, košarci, odbojci, atletici, saobraćaju, matematici, fizici, hemiji, horu, civitasu, biologiji, …itd.

Ostvarili smo kontakte sa mnogim vladinim i nevladinim organizacijama kojima je cilj kvalitetno obrazovanje i kvalitetan život djece. Teško je nabrojati sve priredbe, projekte, takmičenja i prezentacije koje smo imali. Posebnu zahvalnost dugujemo svim učenicima koji su pored tih uslova u kojima je škola radila imali i nalazili motiva za rad, da postanu dobri učenici, dobri ljudi, uspješni građani jedine nam države .

Hvala svim ljudima koji su doprinijeli da i jedan dan i jedan čas bude kvalitetniji, ljepši, lakši, zdraviji i bolji našoj djeci.

Danas se posebno zahvaljujemo:

1. Samiru Murseloviću predsjedniku školskog odbora
2. Melkiji Suljić predsjednici Vijeća  roditelja
3. Web Portalu Poljice-X
4. RTV LUKAVAC
5. Vijeću mjesne zajednice Donje Poljice
6. Vijeću mjesne zajednice Gornje Poljice
7. doo Menadžer
8. doo Sultan
9. Planinarsko društvo Svatovac 47
10. NK Svatovac Poljice.

Škola Poljice se danas ističe i ponosi  kvalitetnim i kompetentnim kolektivom kojeg čine 45 ambicioznih zaposlenika od kojih Osnovna škola Poljice danas na svoj 75 rođendan  ističe i daje priznanje za izuzetno dugogodišnje zalaganje, vrhunske rezultate i doprinos u promociji odgojno-obrazovnih vrijednosti zasnovanom na principima visoke profesionalnosti, kolegijalnosti, solidarnosti i humanosti:

1. Hasan Kasumović
2. Ferid Nukić
3. Salko Čivić
4. Omer Brkić
5. Mirsad Sinanović
6. Izeta Kasumović

75 joj je godina ali još uvijek kao da ima osamnaest. Uvijek je mlada, puna života, željna znanja i novih spoznaja, novih prijateljstava. Osnovna škola Poljice obećava  da će uvijek biti takva a za uspjeh ne brinite biće još bolja, obrazovanija, uspješnija, kulturnija. Naša škola biće škola boljih ljudi, kosmopolita, i još puno lijepih tajni krije koje će se otkriti tek u budućnosti.

Svim učenicima, roditeljima, zaposlenicima i svim prijateljima naše škole čestitam 75 rođendan osnovne škole “Poljice” sa željom da ga provedemo u dobru, međusobno čestitajući jedni drugima na postignutim uspjesima.

PO PRVI PUT DAN ŠKOLE SE OBILJEŽAVA TOKOM CIJELE SEDMICE

Povodom Dana Osnovne Škole Poljice u ponedjeljak je održana svečana sjednica gdje su uručena priznanja i zahvalnice za sve one koji pridonose kvalitetu i promociji OŠ Poljice.

Utorak je bio rezervisan za sportske aktivnosti gdje su za radnike i učenike Osnovne škole održane revijalne utakmice i takmičenja u fudbalu, odbojci, stolnom tenisu i šahu.

U srijedu je održan 7. festival “Djeca pjevaju” za učenike naše škole, koji su mogli da svim pristunim pokažu svoj talenat. U veoma jakoj konkurencij, i žiri u sastavu Amina Malkić (predstavnica OŠ Poljice na festivalu “U Susret Proljeću”), Dženan Aganović (predstavnik OŠ Poljice na festivalu “U Susret Proljeću”), Elzina Faić (nastavnica) i Edina Krilić (nastavnica), izabrali su najbolje:

1. Mjesto: Ermin Suljić i Fajić Emina (imali su isto bodova)
2. Mjesto: Lejla Ejubović
3. Mjesto: 5. razred – Devetogodišnje.

Pored festivala “Djeca pjevaju” održan je i “Sajam školstva” gdje su prezentirane Srednje škole za maturante kako bi im pomogli koju školu da odaberu, a takođe predstavljeni su i najuspješniji radovi naše škole u protekloj školskoj godini.

Poslednjeg dana manifestacije obilježavanja 75.-og rođendana Osnovne škole “Poljice” Učenici predstavnici Vijeća učenika i historijske sekcije i voditeljem sekcije prof Lejlom Tokić, zajedno sa direktorom škole Fahrudinom Beganovićem i nekoliko zaposlenika u 12,30 sati položili su cvijeće na Šehidskom spomen obilježju u Kahvama. Tom prilikom učenici su referisali pripremljeni tekst, a nakon obraćanja direktora škole položili su cvijeće i proučili Fatihu. Sjetimo se sa ovog mjesta nevjerovatnih priča o čudu bosanskog otpora, ali i priča o varvarizmu, okrutnosti, zločinu neprijatelja Bosne i Bošnjaka, zajedništva i suživota na ovim prostorima. Šehidi su bili ti koji su Bosnu sačuvali u ratu. Naš zadatak je Bosnu graditi i sačuvati u miru. Neka nam šehidi u tome budu svijetli uzor, a njihov put, put kojim ćemo ići. Put pravednika, a ne put silnika i zločinaca. Neka nam dragi bog da znanja, sposobnosti i mudrosti da u tome ustrajemo”. Škola će u narednom periodu spomen obilježje Šehidima redovnije i u većem broju posjećivati.

Kraj manifestacije obilježavanja 75.-og rođendana Osnovne škole “Poljice” je upriličen na najljepši način:
Za dušu roditelja i prijatelja škole učenici su pokazali najbolje tačke kulturnog stvaralaštva. Ovom prilikom tokom obraćanja prisutnim direktor Fahrudin Beganović je uručio nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima u protekloj školskoj godini. Ove školske godine za izuzetne rezultate nagrađena je Nadina Kasumović koja je osvojila prvo mjesto iz matematike na kantonalnom takmičenju i Elma Fajić koja je osvojila prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz oblasti saobraćaja.

Svim učenicima, zaposlenicima , roditeljima i prijateljima Osnovne škole “Poljice” želimo da i naredni Dan škole obilježe u zdravlju i dobru i još boljim uspjesima.

(SodaLIVE.ba/Poljice-x.com)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bosna007

Sve čestitke za jubilej!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x