Obavještenje Mjesnim zajednicama o sprovođenju dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD)

0 778

Higijensko epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Lukavac u saradnji sa Veterinarskom stanicom Lukavac dana 20.05.2014.godine krenula je sa aktivnostima obavljanja DDD poslova za sva domaćinstva ugrožena poplavama na području naše općine..

S obzirom da se radi o velikom broju domaćinstava molimo za razumijevanje, jer postoje planovi rada uz naglašene prioritete.

Sva domaćinstva koja imaju potrebu za DDD poslovima, treba da se prijave povjerenicima u svojim Mjesnim zajednicama. Te spiskove povjerenici će predati u prostorije Civilne zaštite Lukavac, a oni će spiskove dostavljati u Higijensko epidemiološku službu JZU Dom zdravlja Lukavac.

Prije dolaska ekipa za DDD polsove sva domaćinstva, podrumi, štale, dvorišni objekti, individualni bunari moraju biti mehanički očišćeni i spremni za tretiranje hemikalijama.

Napominjemo da su obezbijeđena dovoljna sredstva za rad na terenu i da neće biti parcijalnih, niti pojedinačnih slučajeva tretiranja.

Za sve nejasnoće kontaktirati dežurni telefon Civilne zaštite Lukavac – 553-248 i Higijensko epidemiološke službe JZU Dom zdravlja Lukavac – 553-126

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x