Nastavak saradnje FCL sa obrazovnim institucijama

0 1.031

Već tradicionalna saradnja Fabrike cementa Lukavac sa visokoškolskim ustanovama nastavljena je potpisivanjem ugovora sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli.

Posjeta studenata Ekonomskog fakulteta

Realizacija ugovora, kojim je studentima ovog fakulteta omogućeno izvođenje studentske prakse, odnosno konkretnog studentskog projekta, otpočela je u četvrtak, 31.3.2011. godine.

Studenti će tokom šest dana obuke u fabrici dobiti priliku da prošire svoje znanje iz oblasti organizacije poslovanja i upravljanja procesima, kao i konkretnih menadžerskih vještina i tehnika, čime će steći znanja i vještine, koje odgovaraju profilu njihovih studija, a koje će moći primijeniti u praksi.

Evropsko opredjeljenje u poslovanju Fabrike cementa Lukavac ogleda se i kroz primjenu standarda ISO 9001 : 2008 i ISO 14001: 2004 u poslovanju. Primjenu ovih procedura u praksi moći će okusiti studenti Ekonomskog fakulteta.

Saradnja privrednog i obrazovnog sektora pravi je i jedini put ka obrazovanju savremenog kadra koji može odgovoriti rastućim zahtjevima bosanskohercegovačkog i šireg tržišta.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x