Naša Stranka: Zabrinjavajuće stanje vodovodne mreže

3 383

nasa_stranka_logoNa e-mail redakcije dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke koje u cijelosti prenosimo:

Naša Stranka – Opštinski Odbor Lukavac izražava svoju zabrinutost po pitanju gradske vodovodne mreže i kvaliteta vode koju svakodnevno koriste građanke i građani.

Ako se sjetimo izjava i obećanja opštinskih  funkcionera, kada u sklopu svojih predizbornih kampanja krenu da nas bombarduju svojim pompeznim ostvarenjima i obećanjima, prvo čega se svaki građanin sjeti su problemi vode i ekologije.

Kvaliteta vode koju građani plaćaju pod „pitkom vodom“ je zabrinjavajuća po zdravlje ljudi. Razlozi takvog kvaliteta vode je stara i dotrajala vodovodna mreža.

Pitamo sve parlamentarne stranke u Opštinskom vijeću Lukavac a prije svega SDA, SzBiH i SDP,  da li su se ikada zapitali od koje se vode pravi hljeb koji građani svakodnevno  koriste u svojoj ishrani. Pitamo vas da li ste ikada provjerili od koje vode Vi pijete kafe u gradskim ugostiteljskim objektima.

Ukoliko voda nije za piće a takav izvještaj sa RTV Lukavac često možemo čuti, onda svi proizvodi od iste te vode nisu za javnu upotrebu.

Još više nas zabrinjava sumnja da je dio vodovodne mreže napravljen od azbesnih cijevi. Nauka je dokazala da su cijevi napravljene od azbesnih vlakana kancerogene. To nam daje za pravo da zaključimo da je i to jedan od razloga što smo prva opština na Tuzlanskom kantonu po broju oboljelih od karcinoma.

Takođe sumnjamo da se zbog loše kanalizacione mreže dio kanalizacionih otpadnih voda miješa sa vodom iz gradskog vodovoda.

Pozivamo sve nadležne institucije da u što kraćem roku izađu u javnost i kažu kako i kada planiraju riješiti problem vode, a ono je pitanje života.

Molimo Vas riješite to, ako ne zbog građana i građanki od kojih ste dobili glasove onda zbog svoje djece.

NAŠA STRANKA
OPŠTINSKI ODBOR LUKAVAC

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ljubo trovac

svaka cast!
a jel “nasa stranka” zaista postoji, i kako se uclaniti?

stop gluposti

bas mi je drago da neko prica o ovome…. ovo je jedan od najvecih problema koji MORA da se rijesi.

Mumaer
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x