Nakon dva dana: Stiglo grijanje, sada čekamo račune…

2 500

Lukavačane su jutros dočekali topli radijatori.

grijanje_520375S1

Do obustave isporuke toplotne energije došlo je u ponedjeljak, 9.12.2013.godine zbog puknuća toplovoda. Puknuće se desilo nakon što su izvođači radova na cestama, angažovani od strane  Federalne direkcije cesta vršili bušenje tla na lokaciji u MZ Bistarac Donji.

Oni su prouzrokovali ovu havariju, koja je građane Lukavca dva dana ostavila bez toplotne energije. Toplovod je u nadležnosti Termoelektrane Tuzla i njihovim “stručnim” ekipama su trebala dva dana za sanaciju kvara.

Veliki broj građana se u ova dva dana, koliko nije bilo grijanja, grijao putem uređaja koji koriste električnu energiju pa sada ostaje da vidimo hoće li na računima za grijanje biti uračunata i ova dva dana koliko nije bilo toplotne energije?

Neplatiše su mogle u ova dva dana da se uvjere kako je to kada nema toplotne energije, pa se nadamo da će početi izmirivati svoje obaveze.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Neobavezno

Jedva cekam da im uzvratim tuzbom jer su mi poslali istu za 2km duga!

soda

Svi bi da tuzite a radi takvih sto ne placaju redovno i dolazi do havarija,ljudi ne placaju godinama a kad nema grijanja 2 dana prijete tuzbom koi smo mi krkani.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x