Na upotrebu predat renoviran katastarski ured

0 811

U zgradi Općine Lukavac svečano je otvoren renovirani katastarski ured. Pored predstavnika općine i općinskog načelnika, ovom otvorenju prisustvovala je delegacija iz GTC-a Sarajevo, te predstavnici Federalne geodetske uprave.

Zgrada Općine Lukavac

Otvaranje renoviranog katastarskog ureda u zgradi općine Lukavac rezultat je uspješno provedenog pilot projekta čija je vrijednost 240.000 KM. Općinski načelnik Dževad Mujkić, između ostalog istakao je da je općina Lukavac sa manjim ulaganjem dobila mnogo rezultata.

Jedan od pokretača ovog projekta je i Federalna geodetska uprava, a čiji je glavni cilj bio poboljšanje kvaliteta usluga koje katastarski ured pruža kako privrednim subjektima tako i građanima.

Ipred njemačke organizacije za tehničku saradnju GTC-a Sarajevo istakli su zadovoljstvo što je ovaj projekat u saradnji sa Općinom Lukavac i Federalnom geotedskom upravom uspješno realizovan.

Ukupna vrijednost radova u opremanju katastarskog ureda, odnosno modernizacije usluga zemljišne administracije zgrade općine Lukavac kada je u pitanju GTC Sarajevo i Općina Lukavac iznose 90.796 KM. Za digitalizaciju 9 katastarskih ureda u lukavačkoj općini Federalna geodetska uprava izdvojila je 70.000 KM. Nakon provedene digitalizacije kako ističu predstavnici ove uprave vršit će se i edukacija osoblja, a sve u cilju pružanja boljih i kvalitetnjih usluga građanima.
Načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić između ostalog istako je i zadovoljstvo vraćanjem Općinskog suda u naš grad, te da će kroz zemljišne knjige biti uvedene i promjene u ovoj oblasti.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x