Mutapčić protiv gravitacije: Kakav kanton takav i komesar

8 2.511

“Tuzlanski kanton zaslužuje komesara poput Nedima Mutapčića”, je jedina istinita rečenica koju je, za mandata, izgovorio ministar Omerbegović.

Komesar Nedim Mutapčić

Ma, ko kaže da su policajci glupi? Evo, tuzlanski komesar Nedim Mutapčić u stanju je pobiti čak i Isaaca Newtona i njegov zakon gravitacije.

Naime, pred pravosudnim organima Republike Srspke, u predmetu Milenko Lakić, Mutapčić je izjavio da je Lakićeva žrtva (policajac) hodala po plafonu. Pritisnut Mutapčićevim dokazima sud je oslobodio Lakića, kojeg su, nekoliko godina kasnije uhapsili pripadnici SIPA-e. Osumnjičen je da je član zločinačke organizacije Zijada Turkovića. Trenutno je u pritvoru, pa nije mogao vidjeti da je njegov spasilac, vještak opće prakse Nedim Mutapčić, ponovno imenovan za policijskog komesara MUP-a Tuzlanskog kantona.
-Tuzlanski kanton zaslužuje komesara poput Nedima Mutapčića – ustvrdio je jučer Sead Omerbegović, ministar.

I ovo je, možda, jedina istinita rečenica koju je, za mandata, izgovorio Omerbegović.
Dakle, kanton u kojem predsjednika Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara predlaže osuđenik Mirsad Kukić, zaslužuje komesara koji ima toliko hrabrosti da svjedoči u korist kriminalaca koje njegova policija prijavljuje. (Predmet: Sakić Senad Sendi; krivično djelo: pokušaj ubistva).

Samo kanton u kojem funkciju ministra unutrašnjih poslova obavlja optuženik Sead Omerbegović, zaslužuje da ima policijskog komesara koji se ne libi pocijepati krivičnu prijavu svojih inspektora. (Predmet: Đug; krivično djelo: neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.)

Nijedan drugi kanton osim onog u kojem funkciju premijera obavlja optuženik Enes Mujić, ne zaslužuje da ima komesara koji uhapsi svoje inspektore zato što su nesmotreno zaplijenili 10 kilograma heroina. (Predmet: Fazlić i Janković; krivično djelo: zloupotreba položaja i ovlasti.)

Zar ijedan drugi kanton u kojem na čelu tužilaštva nije Šesenam Ćosić zaslužuje da na mjestu prvog čovjeka policije ima čovjeka koji je u stanju staviti u ladicu dokaze protiv najopasnijih narko-dilera? (Predmet: Emir Kodžaga; krivično djelo: međunarodna trgovina opojnih droga.)

Ima li pravo ijedan kanton, koji nema tužiteljicu Danicu Kovačević, da ima komesara koji u alkoholiziranom stanju može nekažnjeno slupati dva službena automobila?(Predmeti: Nedim Mutapčić 1 i Nedim Mutapčić 2; krivično djelo: ugrožavanje sigurnosti saobraćaja i oštećenje tuđe stvari.)

Kako ijedan drugi kanton, koji nema tužiteljicu poput Dijane Milić, može uopće razmišljati da na mjesto komesara dovede čovjeka koji je tako milostiv i koji svojim inspektorima oprašta to što omogućavaju ubicama da pobjegnu sa mjesta zločina? (Predmeti: Davor Blagojević i Mersed Hadžić Švicarac; krivična djela: ubistvo, ubistvo u pokušaju, izazivanje opće opasnosti, nanošenje lakih tjelesnih povreda, zloupotreba službenog položaja i ovlasti.)

Pošto Tuzlanski kanton ispunjava sve navedene uslove, Nezavisni odbor je odlučio da na mjesto komesara imenuje Nedima Mutapčića. Stoga, pješaci i vozači – oprez.

Autor: Avdo Avdić

(SodaLIVE.ba/Zurnal.info)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fanta

Postujem te kao prijatelja, ali i ti Avdo previse pametujes…

apokalipso

svaka čast Avdo na ovakvom tekstu i samo tako nastavi jer svi znamo da ništa ovdje nisi slagao

kadro

E drugovi moji, dokle smo stigli. Danas je sve moguće, pa i takve stvari. Žalosno, ali istinito. ČOVJEK UKRADE JAJE, PA IMA ODGOVORNOST, ALI SASVIM NEKI OBIČNI, A NJIMA KAKO VIDIM NEMA SUDA. Samo, nije mi jasno, dokle će tako. Ipak, mislim da će u najskorije vrijeme, doći neki pravi ljudi, koji će htjeti i znati, šta treba sa takvim ličnostima raditi, i gdje im je mjesto. Nama je da trpimo do tog vremena. Mogu koliko hoće, ali, neće dokle hoće.

lovac

Avdo hvala ti za informacije da nama gradanima u detalje izneses informacije mada vecina ljudi zna kakva nam je situacija u svim nivoima vlasti,a ovom komesaru ce vjerovatno neko stati u kraj i poslati ga gdje mu je mjesto,

Dado

Ovo samo bosanac moze … :)))

newton

svka cast sodal!ve na objavljenoj istini i hrabrosti i borbi protiv kriminalaca koje sjede u mekanim foteljama i imaju primanja 10 puta veća od nasih penzionera a da ne govorim o nezaposlenima, pa et narode birajete opet na izborima iste!!!!

Za Harisa

Još samo da ovi kriminalci urade i koju dobru stvar – počnu udarati novinare koji u džepovima nose članske kartice SDP- a , a položili su zakletvu u neovisno novinarstvo .

newton

Za Harisa
pa mozda se ugledaju na Dodikove tajkune kako prijete novinarima ( pogotovu onih sa FTV ) a i bivaju sudski gonjeni zbog objavljivanja istine, a prijetnje smrću bivaju nekažnjene.
Ako ovako nastave naši bit ce i kod nas svasta, tuženih novinara …. itd

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x