Zvanično počela izgradnja Područne škole u Devetaku (FOTO)

6 3.358

Danas su u prijepodnevnim satima u Devetaku i zvanično započeli radovi na izgradnji Područne škole. Izvođač radova je kompanija “ADAB”doo Poljice.

Podsjećamo da je gradnja ove škole davno zaustavljena, ali je na jednoj od sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, a na inicijativu zastupnika iz Lukavca, Fahrudina Skopljaka, jednoglasno usvojena Odluka kojom se odobravaju sredstva u iznosu od 200.000,00 KM za nastavak izgradnje PŠ Devetak.

Nakon ššto su sve procedure završene, radovi su danas i zvanično počeli, a svoje zadovoljstvo današnjim danom na društvenoj mreži Facebook podijelila je i direktorica OŠ u Puračiću Rasima Tupuškić Smailović uz priložene fotografije sa početka radova:

Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da je napokon krenula izgradnja područne škole “Devetak”. Iskreno se nadam će izvođaču radova – Doo Adab Poljice vrijeme ići na ruku i da će prvu fazu izgradnje završiti u predviđenom roku. Zahvaljujem se na nesebičnoj podršci mojih dragih Devetačana, a posebno Ermin Jusufović i g. Fahrudinu Skopljaku koji su se borili 3 godine i izborili da Vlada TK-a izdvoji sredstva za izgradnju prve faze škole. Hvala mladim projektantima Alteusa Adeli Kurtić i Semiru M. koji su moje želje pretvorili u predivan projekat po kojem će se škola graditi. Škola je po pedagoškim standardima, predivna i lijepa sadrži: dvije učionice, biblioteku, učionicu za predškolski odgoj, zbornica, toaleti za dječake, toaleti za djevojčice, toalet za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama, kotlovnica sa prostorom za pomoćno osoblje, prostor za informacije i veliki hol. Hvala svima na upućenim čestitkama i željama. Iskreno se nadam da će se prva faza izgradnje završiti do kraja godine, te da će druga faza izgradnje krenuti odmah nakon usvajanja budžeta u martu naredne godine.”

6
Komentari

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Kuralija BegoBorac Armije BiHDamirCrkvenkoSDA=SBIH=PORAZ2018 Recent comment authors
newest oldest most voted
Sivle
Guest
Sivle

Da Vas nije poguralo udruženje roditelja i njihova upornost i istrajnost nebi ništa ni uradili, zato im velika hvala, da i naša djeca imaju normalne uslove za školovanje. Stvarno niste fer da se njih niste sjetili.

Borac Armije BiH
Guest
Borac Armije BiH

Čestttam i ja, još samo da poženite one silne momčine po Devetaku ,pa da oni,…, pa da dobijete dovoljan broj djece.Inače,uzalud Vam trud .

Damir
Guest
Damir

E zato je direktorica angazovala (sakrila konkurs)suprugu od personalnog vozaca gosp. Skopljaka na mjesto pedagoga. Pozdrav

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Pik ne važi. Nema na slikama nura delica.

Kuralija Bego
Guest
Kuralija Bego

Lijepa vijest, aferim..

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Kad bude završena broj djaka će biti 0