U narednih sedam dana rješenje vodosnabdijevanja MZ Puračić (FOTO)

5 937

Danas je na inicijativu predsjednika MZ Puračić, Admira Turkića, održan je sastanak sa direktorom JP Rad Lukavac Nehrudinom Osmićem, a na temu problema sa vodosnabdijevanjem ove Mjesne zajednice.

Na sastanku su prisustvovali još Mihad Sakić, zamjenik predsjednika Vijeća MZ, Dženana Teufiković i sekretar Vijeća MZ Mirza Dugonjić. Sastanak je zakazan s ciljem da se građani putem svojih političkih predstavnika u MZ informišu o mogućnostima rješavanja ovog problema u narednih sedam dana.

Direktor Osmić je potvrdio dogovore između predsjednika MZ i JP Rad sapredstavnicima kompanije GiKIL, na način da će JP Rad uplatiti dio obabeze prema GiKIL-u koji će ova sredstva iskoristiti za nabavku odgovarajuće opreme za nesmetanu distribuciju prema JP Rad, a samim ti i kontinuirano vodosnabdijevanje Puračića.

5
Komentari

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HasanPurčamaakCrkvenkoMilenko Blagojevic Recent comment authors
newest oldest most voted
Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Da li je rijec samo o mogucnostima ili realnosti ?

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Ljudi se drze za jezik a volovi za rogove. Do gikila je

maak
Guest
maak

Sve se moze dogovoriti samo bez onoga ozrenca delica

Purča
Guest
Purča

Opet nas spasava Nehro i JPRad, iako znamo da je JPRAD zaduzeno samo za odrzavanje a ne i za investicije. Hvala Nehro ispred svih Puračana, a tebe Deliću pitam:
ŠTucal ti se Azri svaku noc, kad nama nestane vode, odrone od nacelnika… jos malo i adio

Hasan
Guest
Hasan

S obzirom da Nehro sto obeca i ispuni nema onda brige.Evo obecap je ( JAVNO) i od ove godine da ce grijanje jeftinije biti i evo stvarno je jeftinije al u K….u mome.Pa da se barem oglasio zasto je to tako preko ove stranice da NAROD ZNA!