Saradnja MZ Bokavići, Kiseljak i Bistarac: Najavljeni infrastrukturni projekti

1 2.216

Dana 10.03.2019. godine sa početkom u 18h u prostorijama Doma kulture Kiseljak održan je sastanak predsjednika tri Mjesne zajednice Kiseljak, Bokavići i Bistarac.

Sastanku su prisustvovali predsjednik i članovi Građevinskog odbora, kao i savjetnik načelnika Općine Lukavac, gosopodin Jozo Tunjić.

Tema sastanka je bila nastavak asfaltiranja puta MZ Bokavići – Kiseljak (Poljana) kao i izgradnja novog asfaltnog puta Bokavići – Bistarac – Kiseljak (sa izlazom kod Luciane) koji podrazumijeva izgradnju mosta na rijeci Jali.

Dogovorena je zajednička saradnja i djelovanje na projektima asfaltiranja putne kominikacije između sve tri mjesne zajednice preko koje bi se dodatno povezale i susjedne Općine Lukavac i Grada Tuzla.

Između ostalog prisutni su dogovorili i da se uputi zahtjev prema Gradu Tuza za regulaciju korita Jale koja se nalazi na području koje teritorijalno pripada Tuzli.

Također, pomenute Mjesne zajednice će zajedno aplicirati prema višim instancama za realizaciju ovih projekta s obzirom da su općinska/gradska vijeća Lukavac i Grada Tuzla usvojila isti.

Inače, višestruk je značaj navedenih putnih pravaca. Pored toga što se dodatno kvalitetnom putnom infrastrukturom povezuju Lukavac i Tuzla, poznato je kako je u slučaju eventualnog obustavljanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Tuzla-Doboj (Šićki-Lukavac), ovo jedini alternativni pravac.

Također prilikom poplava 2014. godine je MZ Bokavići bila u potpunosti odsječena zbog izljevanja rijeka Spreče i Jale, te potoka Rakovac te je izlaz prema Kiseljaku korišten kao jedina alternativa za mještane ove MZ.

Pomenute Mjesne zajednice će svoju saradnju nastaviti i na određenim projektima koji se tiču ekologije i zaštite okoliša.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Saradnja MZ Bokavići, Kiseljak i Bistarac: Najavljeni infrastrukturni projekti"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sodakox
Gost
Sodakox

Fala bogu nešto pametno