Puračić: Čekalo se 7 godina za gradnju novog spomen obilježja, zašto?

3 6.444

U sali Doma kulture Puračić, u srijedu je održan sastanak Inicijativnog odbora za izgradnju spomen obilježja poginulim borcima Armije RBiH i civilnim žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. – 1995. sa područja MZ Puračić.

Na sastanku je jednoglasno usvojena odluka da se spomen obilježje gradi na lokaciji današnjeg spomenika borcima NOR-a 1941. – 1945.

Vijećnik Mihad Sakić i član Organizacionog odbora je izjavio kako su konkretna pitanja pretočena u konkretne odluke. Da je potvrđeno da će budući spomenik ili zajednički spomenik borcima Odbrambeno oslobodilačkog rata biti na mjestu današnjeg spomenika NOR-a 1941. – 1945.

Zanimljivo kako je 11. Maja 2010. godine na našem portalu objavljena vijest da će Puračić dobiti novo spomen obilježje. Tada je, baš kao i danas, izgradnja novog planirana na mjestu trenutnog spomenika žrtvama Odbrambeno oslobodilačkog rata. Nakon toga je tadašnji predsjednik Udruženje Antifašista i Boraca NOR-a Lukavac ”41. – ”45. opstruiralo gradnju.

Danas, sedam godina kasnije, član i predsjednik pomenutog udruženja je jedan od inicijatora gradnje spomenika borcima i žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata na istom mjestu.

Na kraju ostaje pitanje: Šta je to bio problem da se prije 7 godina započne sa izgradnjom spomenika na istom mjestu?

Podrška građana vijeću MZ Puračić u izgradnji spomenika

Puračić će uskoro dobiti novo spomen obilježje

Leave a Reply

3 komentara za članak "Puračić: Čekalo se 7 godina za gradnju novog spomen obilježja, zašto?"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Eso
Gost
Eso

To je taj, HUKILE

mik
Gost
mik

Nezna Mihad da će ga komunista Delić izdat prvi put kad mu više nebude trebala njegova ruka u vijeću općine Lukavac jer je izdao sve partijske drugove do sada u kojima je bio i iskoristio ih i naravno po dobrom starom običaju odlepršao.Za to je čovjek majstor zato ga i zovu lafinaš.A Puračić je stara dobra čaršija koja ima svoje ljude i svoju pamet pa je to odmah prepoznala.Bravo Puračani.Oni koji trenutno okružuju Delića su slični njemu zato će to vrlo brzo PUKNUTI KO ČABAR.A onda će Refik,Almir i MIhad HUKILE tržit sebi drugog koalicionog partnera jer sa Delićem nikad nisu trebali ni biti.

Za Lafinasa
Gost
Za Lafinasa

Mik , potpisujem. Eno lafinas je dogurao dotle da je sad angažovao Kenana Omerdica da mu bude pregovarač koji će da vrbuje gospodina Mosorovica zvanog,Struja (ovo gospodin je stvarno ko zajebancija) Kako bi preko istog pokušao da krpi neku njemu Samo poznatu većinu u OV za narednu,sjednicu jer je,životno zainteresovan za promjene u komunalnom i dz lukavac. Srećom od svih najpametniji od starta ispade Suljic Mehmed koji je prepoznao Lafinasa valjda instiktivno i Curovic iz Naše,stranke koji mu nije ni na iZborima želio dati podršku jer Lafinasa poznaje od mladih dana.